Ένας αγοράκι μόλις τριών χρόνων από τη Μαλαισία που ζει στη Βρετανία έγινε το νεότερο μέλος της βρετανικής Mensa, της μεγαλύτερης και παλαιότερης διεθνούς κοινότητας με άτομα υψηλού IQ.

 

Όπως αποκάλυψε η μαμά του στο CNN, ο Muhammad Haryz Nadzim κλήθηκε να γίνει μέλος της κοινότητας αφού συνάντησε ψυχολόγο και κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμολογία 142 στο τεστ νοημοσύνης Stanford-Binet.

 

«Μπράβο στον Haryz για την κλήση του να γίνει μέλος της Mensa. Είναι προφανώς ένα λαμπρό παιδί και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τον καλωσορίσαμε εδώ» τόνισε ο John Stevenage, επικεφαλής της Mensa Βρετανίας.

 

Για να γίνει κανείς μέλος της μικρής αυτής πληθυσμιακής κοινότητας, πρέπει να «αποδείξει πως ανήκει στο 2% των ανθρώπων με υψηλή νοημοσύνη στον πλανήτη» αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής Mensa.

 

 

 

Όπως σημειώνεται, το τεστ της Mensa είναι σχεδιασμένο για παιδιά και ενηλίκους άνω των 10,5 χρόνων. Για τα παιδιά κάτω από το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο, υπάρχει αξιολόγηση από ειδικό ψυχολόγο ο οποίος και καθορίζει το IQ του παιδιού.

 

Η μαμά του Ηaryz, μηχανικός που ζει στο Ντάραμ της Βρετανίας, παρότι τον χαρακτηρίζει «εξαιρετικά έξυπνο παιδί», παραδέχεται πως είναι ένας φυσιολογικός τρίχρονος, όπως όλα της ηλικίας του.

 

«Είναι ένα κλασικό τρίχρονο παιδί» παραδέχεται η μαμά του, Nur Anira Asyikin, προσθέτοντας πως «του αρέσει πολύ να ζωγραφίζει και να διαβάζει βιβλία, του αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με τέχνες και χειροτεχνία. Ιδιαίτερη αγάπη έχει στα λέγκο και τα Play-Doh».

 

Με πληροφορίες από CNN