Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, που έπληξαν την Ισπανία, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που βρέθηκε στο έλεος της καταιγίδας Γκλόρια.

 

Η καταιγίδα στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους στην Ισπανία από την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις χιονοθύελλες, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη σφοδρή θαλασσοταραχή στις ακτές της Μεσογείου. Στην κοινότητα Χιρόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, 220.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Περισσότερα από 2.600 χλμ δρόμων έχουν καλυφθεί από χιόνι στην περιοχή.

 

Έως χθες περισσότερες από 30 επαρχίες παρέμεναν σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό για την κακοκαιρία ενώ η Βαλένθια και οι Βαλεαρίδες Νήσους ήρθαν αντιμέτωπες με το μένος των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι λιμενικές αρχές υπολόγισαν ότι το ύψος των κυμάτων έφθασε τα 8,44 μέτρα στη Βαλένθια χθες, ένα ρεκόρ, όπως επισημαίνουν, την ώρα που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδιδε ότι το ύψος των κυμάτων αυξανόταν ώρα με την ώρα στη διάσημη παραλία της Βαρκελώνης Barceloneta.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters