Hurriyet: Η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη - Δεν θα πάρουν μέρος σε μάχες

Hurriyet: Η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη - Δεν θα πάρουν μέρος σε μάχες Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη, όμως δεν θα συμμετέχουν σε μάχες, ανέφερε η Hurriyet επικαλούμενη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα αναλάβει έναν ρόλο συντονιστή. Οι στρατιώτες δεν θα συμμετέχουν σε μάχες», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. Την προηγούμενη εβδομάδα οι Τούρκοι βουλευτές ενέκριναν την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σύμμαχο της Άγκυρας, απέναντι στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Ο Ερντογάν επεσήμανε την Κυριακή ότι η ανάπτυξη των Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη ξεκίνησε μετά την έγκριση του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την Hurriyet, 35 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σταλεί μέχρι στιγμής στην εμπόλεμη χώρα. «Οι στρατιώτες που θα σταλούν δεν θα λάβουν μέρος στις μάχες», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ άλλοι αξιωματούχοι της χώρας ανέφεραν επανειλημμένα ότι το προσωπικό που πηγαίνει στη Λιβύη θα «συμβουλεύει» και «θα εκπαιδεύει» τον στρατό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο στρατάρχης Χάφταρ έχει τη στήριξη μεταξύ άλλων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που του προσφέρουν διπλωματική και στρατιωτική βοήθεια. Οι δύο αυτές χώρες είναι περιφερειακοί αντίπαλοι της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπως και του άλλου υποστηρικτή της, του Κατάρ. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «2.500 μισθοφόροι της ομάδας Wagner», μιας ρωσικής, ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, επίσης μάχονται στο πλευρό του Χάφταρ, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM