Αυστραλία: Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν επειδή «πίνουν πολύ νερό»

Αυστραλία: Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν επειδή «πίνουν πολύ νερό» Facebook Twitter
2

Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν στη, χειμαζόμενη από φονικές πυρκαγιές και ακραία ξηρασία, Αυστραλία, σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους καθώς «πίνουν πολύ νερό».

Την επιχείρηση μαζικής θανάτωσης - που θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη μετά από την ανάλογη εντολή των αβορίγινων ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara - έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές που θα επιβαίνουν σε ελικόπτερα.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό - το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για «εισβολές» των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό.

«Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά» λέει κάτοικος της περιοχής.

«Κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και με τέτοιο καύσωνα, αδυνατούν να ανοίξουν τα κλιματιστικά τους, φοβούμενοι πως οι καμήλες θα επιτεθούν στα air conditioner για την υγρασία τους» εξηγεί εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW) ο οποίος επισημαίνει πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα.

Όπως λέει, η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού καμήλων έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων: Αφενός μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό. Αφετέρου, ανησυχία για μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

«Αυτά έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά σε υποδομές, κίνδυνο σε οικογένειες και κοινότητες, αυξημένη βόσκηση στα εδάφη των αβορίγινων και κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας» προσθέτει η DEW.

Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με το ABC Αυστραλίας, τα κουφάρια τους θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν.

Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο - νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

Με πληροφορίες από ABC Australia/Independent

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ας τις βάλουν σε ένα container πλοίο να τις πάνε πίσω στην Ινδία και σε ασιατικά κράτη που τις χρειάζονται. Δεν είναι ανάγκη να τις σκοτώσουν. Έχουν ξεφύγει τελείως αυτοί οι Αυστραλοί.