Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης ενός μωρού καγκουρό - Δραματικές απώλειες ζώων φοβούνται οι οικολόγοι

Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης ενός μωρού καγκουρό - Δραματικές απώλειες ζώων φοβούνται οι οικολόγοι Facebook Twitter
0

Ο νεαρός Σαμ ΜακΓκλον δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο που δείχνει πώς διέσωσε ένα μωρό καγκουρό απο τις φλόγες σε περιοχή της Αυστραλίας.

 Ο Σαμ ΜακΓκλον έκανε τη διάσωση σε περιοχή της Νότιας Νέας Ουαλίας η οποία επλήγη σοβαρά από τις πυρκαγιές. Στο βίντεο διακρίνεται να αρπάζει το μικρ όκαγκουρό από το έδαφος και να κρατά στα χέρια. Στη συνέχεια το τυλίγει σε μα κουβέρτα κι προσπαθεί να του δώσει νερό.

Μέσω Instagram, ο νεαρός κάνει έκκληση για δωρεές προκειμένου να ενισχυθούν τα καταφύγια ζώων που έχουν δεχθεί χιλιάδες κοάλα, καγκουρό και άλλα είδα τα οποία υποφέρουν από εγκαύματα. «Η Αυστραλία καίγεται! 500 εκατομμύρια ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους. Διέσωσα ένα μωρό καγκουρό. Είναι αποκαρδιωτικό. 10 εκατ. εκτάρια γης έχουν καεί. Παρακαλώ κάντε δωρεές. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», έγραψε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Australia is on fire! 500 million animals have been killed. I saved this little baby kangaroo it was left by its self! This is heart breaking. 10 Million acres burned. Please spread. Please donate. We need your help!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sam Mcglone (@sammcglone) στις

Δραματική η κατάσταση στο νησί Καγκουρό

Οι οικολόγοι έχουν σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της μοναδικής και απειλούμενης άγριας ζωής στο νησί του Καγκουρό, όπου οι πυρκαγιές έχουν σκοτώσει χιλιάδες κοάλα.

Οι πυρκαγιές στο νησί, στη νότια Αυστραλία, έχουν μέχρι στιγμής αποτεφρώσει 155.000 εκτάρια, περίπου το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης του νησιού - κυρίως στις δυτικές περιοχές που είναι πλούσιες σε βιοποικιλότητα. Εκτιμάται πως έως και 25.000 κοάλα μπορεί να είναι νεκρά, ενώ πολλά ακόμη είδη υπέστησαν σοβαρές απώλειες πληθυσμού.

Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης ενός μωρού καγκουρό - Δραματικές απώλειες ζώων φοβούνται οι οικολόγοι Facebook Twitter

Οι ανησυχίες είναι οι μεγαλύτερες για το μοναδικό και απειλούμενο τρωκτικό του νησιού και τους μαύρους παπαγάλους κακατούα.

Ο πληθυσμός του νησιού από απειλούμενους με εξαφάνιση κακατούα- ένα μοναδικό υποείδος - αποτέλεσε το αντικείμενο δύο δεκαετιών κοινοτικής εργασίας διατήρησης ώστε τα πουλιά να φτάσουν από 150 στη δεκαετία του '90 σε 400 τα τελευταία χρόνια. Πολλές από τις βασικές περιοχές διατροφής και διαβίωσης των κακατούα στη βόρεια ακτή έχουν χαθεί σύμφωνα με όσα λέει η Daniella Teixeira, επιστήμονας που ερευνά τα πουλιά στο Πανεπιστήμιο του Queensland.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν κατά την έναρξη της αναπαραγωγικής περιόδου, όταν τα θηλυκά είχαν ήδη ένα αυγό και θα ήταν απρόθυμα να πετάξουν μακριά.

Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης ενός μωρού καγκουρό - Δραματικές απώλειες ζώων φοβούνται οι οικολόγοι Facebook Twitter

Ο οργανισμός Άγριας Ζωής του Kangaroo Island Land δέχεται καθημερινά πολλά ζώα και προσπαθεί να διασώσει περισσότερα.

Ο Sam Mitchell, συνιδιοκτήτης του Πάρκου Άγριας Ζωής του Kangaroo Island, δήλωσε ότι οι κάτοικοι έφεραν τραυματισμένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 κοάλα. «Τουλάχιστον στο ένα τρίτο έπρεπε να γίνει ευθανασία. Είχαν πολλά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια και τα νύχια τους είχαν καεί. Μερικά είχαν πολύ ακραία εγκαύματα», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ