Όρκοι εκδίκησης, πολεμικό λάβαρο και δάκρυα για τον Σουλεϊμανί - Θρήνος στη Βαγδάτη

Όρκοι εκδίκησης, πολεμικό λάβαρο και δάκρυα για τον Σουλεϊμανί - Θρήνος στη Βαγδάτη Facebook Twitter
1

Πλήθος κόσμου στη Βαγδάτη θρήνησε σήμερα τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και όσων σκοτώθηκαν στην αμερικανική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης.

Με μαύρα ρούχα ή με στρατιωτική περιβολή και περιστοιχισμένοι από ασθενοφόρα και φορτηγά που μετέφεραν νεκρούς και φέρετρα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βαγδάτης και συμμετείχαν σε μια αργή, νεκρική πομπή, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σουλεϊμανί, το αίμα σου δεν χύθηκε μάταια» υπό τους πένθιμους ήχους μια στρατιωτικής μπάντας.

 

Η πομπή μετέφερε τις σορούς στις πόλεις του Κασέμ Σουλεϊμανί και του αναπληρωτή ηγέτη των ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις -ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στην Τεχεράνη μετά τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ- σε Καρμπάλα και Νατζάφ.

Tην ίδια ώρα, και η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες της τελετής που τιμούσε τον Σουλεϊμάνι σε ένα τζαμί στο Qom, ένα ιρανικό κέντρο των Σιτών. Μια κόκκινη σημαία ξεδιπλώθηκε πάνω από τους μιναρέδες, συμβολίζοντας τόσο το αίμα που χύθηκε άδικα όσο και το κάλεσμα για εκδίκηση, όπως γράφει ο Guardian.

Στη σημαία ήταν οι αραβικές λέξεις "ya Latharat al-Hossein", που σημαίνει «εκδίκηση για τον Χουσεΐν» μια αναφορά στον εγγονό του  προφήτη Μωάμεθ. Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η Telegraph, πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη φορά που το λάβαρο είχε υψωθεί πάνω από το τζαμί και θα μείνει εκεί μέχρι να παρθεί εκδίκηση για τη δολοφονία του 62χρονου στρατηγού.

 

Το πρωί της Κυριακής, η σορός του Σουλεϊμάνι θα επιστρέψει στο Ιράν για να ταφεί στην πατρίδα του Κερμάν την Τρίτη. Θα προηγηθεί τελετή, τη Δευτέρα, στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σπίτι της οικογένειας του Σουλεϊμανί, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην κόρη του δολοφονηθέντα στρατηγού. Η κόρη του Ιρανού στρατηγού ρώτησε τον Ιρανό πρόεδρο «ποιος θα πάρει εκδίκηση για τον πατέρα μου;» με τον Ροχανί να απαντά: «Όλοι θα πάρουμε εκδίκηση».

Όρκοι εκδίκησης, πολεμικό λάβαρο και δάκρυα για τον Σουλεϊμανί - Θρήνος στη Βαγδάτη Facebook Twitter

Ο Χασάν Ρουχανί, που αποκάλεσε τον Σουλεϊμανί μάρτυρα και ορκίστηκε εκδίκηση, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στις ΗΠΑ δηλώνοντας πως έχουν διαπράξει ένα «σοβαρό λάθος» και ότι «θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες όχι μόνο σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Παρασκευής αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στην οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής της «Δύναμης Κουτς» των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί μαζί με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους-συνεργάτες του Ιράν.

Όρκοι εκδίκησης, πολεμικό λάβαρο και δάκρυα για τον Σουλεϊμανί - Θρήνος στη Βαγδάτη Facebook Twitter
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια