Ινδονησία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις πλημμύρες στην Τζακάρτα

Ινδονησία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις πλημμύρες στην Τζακάρτα Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, σύμφωνα με τις Αρχές.


Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις αυτές, οι φονικότερες των τελευταίων ετών στην Τζακάρτα, εκτόπισαν πάνω από 30.000 κατοίκους και προκάλεσαν χάος στη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας, με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις να έχουν ανασταλεί εν μέρει και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές.

Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων ενημέρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο απολογισμός των πλημμυρών που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και συνεχίστηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου αυξήθηκε σε 21 νεκρούς. Την Τετάρτη η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για 9 νεκρούς.

Η γεωφυσική και μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας προβλέπει συνέχιση των καταιγίδων, με συχνούς κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα.

Δεν έχουν διευκρινιστεί από τις αρχές οι αιτίες του θανάτου όλων των θυμάτων. Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων, άλλοι τέσσερις υπέστησαν ηλεκτροπληξία και τρεις πέθαναν από υποθερμία.

Στην Τζακάρτα και τα προάστιά της ζουν πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να μειώσουν τον κίνδυνο πλημμυρών την περίοδο των βροχών στην Τζακάρτα, μέρος της οποίας χαρακτηρίζεται ευάλωτο σε αυτές.

Το 2007, είχαν χαθεί πάνω από 50 ανθρώπινες ζωές στην Τζακάρτα εξαιτίας πλημμυρών. Πριν από πέντε χρόνια, μεγάλο μέρος του κέντρου της μεγαλούπολης πλημμύρισε εξαιτίας της υπερχείλισης καναλιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM