«Μήπως χρειάζεται κανείς μια γιαγιά για τα Χριστούγεννα;»: Η αγγελία που συγκίνησε την Αμερική

«Μήπως χρειάζεται κανείς μια γιαγιά για τα Χριστούγεννα;»: Η αγγελία που συγκίνησε την Αμερική Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα από την Οκλαχόμα ανέβασε μια αγγελία στο Graiglist αναζητώντας απεγνωσμένα συντροφιά για τις γιορτές και η έκκλησή της έγινε viral όταν ένας νεαρός την ποστάρισε στο Facebook με το με το hashtag "FINDGRANDMA".

Λίγο πριν τα μέσα Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στο Graiglist, ανάμεσα σε αγγελίες για μεταχειρισμένους καναπέδες και σκονισμένα πιάνα, μια απροσδόκητη προσφορά από μια γυναίκα στην Τάλσα της Οκλαχόμα. «Μήπως χρειάζεται κανείς μια γιαγιά για τα Χριστούγεννα;», έγραφε. «Μπορώ να φέρω και φαγητό και δώρα για τα παιδιά! Δεν έχω κανένα και πονάει πολύ αυτό. Αφήστε με να γίνω κομμάτι της οικογένειάς σας».

Οι αντιδράσεις υπήρξαν άμεσες και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα σκληρές με κυνικά σχόλια που την κατηγορούσαν ότι έκανε φάρσα ή την αποκαλούσαν παράσιτο που αναζητά την λεία της σε κάποια γενναιόδωρη οικογένεια. Ένα άτομο έφτασε σε σημείο να της προτείνει να αυτοκτονήσει.

Τέτοια σχόλια ανάγκασαν τη γυναίκα να κατεβάσει την ανάρτησή της, ένας 21χρονος όμως ονόματι Carson Carlock πρόλαβε να την αποθηκεύσει σε screenshot και να την ποστάρει στη σελίδα του στο Facebook με το hashtag "FINDGRANDMA" (βρείτε την γιαγιά).

Αμέσως, η ανάρτηση λειτούργησε ως μια οδυνηρή υπενθύμιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης που βιώνουν πολλοί άνθρωποι στις γιορτές και κοινοποιήθηκε από χιλιάδες χρήστες στην Αμερική, πολλοί από τους οποίους προσφέρονταν να την φιλοξενήσουν για την περίοδο των γιορτών.

Τελικά, η γυναίκα, η οποία παρουσιάστηκε με το όνομα Carrie, βρήκε τρόπο να επικοινωνήσει με τον 21χρονο, όταν τον είδε σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού να δίνει συνέντευξη για την ανάρτησή του που είχε γίνει viral. Στο mail που του έστειλε, του έγραφε – όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους New York Times – ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο και έχει αποξενωθεί από την κόρη της η οποία δεν της επέτρεπε να δει την εγγονή της παρότι έμεναν σε κοντινή απόσταση.

«Πίστευα πραγματικά ότι θα περνούσε αυτό το συναίσθημα, η καρδιά μου όμως έχει ραγίσει πολύ» έγραφε, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι ανέβασε την έκκλησή της στις 11 Δεκεμβρίου και μετά πήγε κι έκατσε έξω από τη σχολή χορού της εγγονής της, ελπίζοντας να την δει από το παράθυρο.

Όταν τσέκαρε το Graiglist αργά την ίδια νύχτα, τρόμαξε από τις αντιδράσεις στην αγγελία της: «Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς άνθρωποι που δεν γνώριζα μπορούσαν να εκφράζουν τόσο μίσος εναντίον μου. Με συνέτριψε». «Ξέρω πώς είναι να νιώθεις ότι δεν έχεις κανένα», της απάντησε ο 21χρονος που έχασε πέρσι τη μητέρα του από καρκίνο στο κόλον και συνάντησε τελικά από κοντά την Carrie, που είναι γύρω στα εξήντα, την περασμένη εβδομάδα.

Η γυναίκα τον αγκάλιασε συγκινημένη, τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και τον καθησύχασε ότι θα περάσει τελικά τα Χριστούγεννα με φίλους. Εκείνος πάντως της υποσχέθηκε ότι θα την επισκεφτεί για δείπνο ανήμερα της μεγάλης γιορτής που προκαλεί όμως τόσο άγχος, θλίψη και απελπισία στους ανθρώπους που είναι μόνοι.

Με στοιχεία από τους New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ