Έναν πρωτότυπο τρόπο για να μην κλαίει ο γιος τους όταν του λείπει η μητέρα του σκέφτηκαν δυο γονείς στην Ιαπωνία.

 

Ο πατέρας του παιδιού, που μοιράστηκε στο Twitter το παράδοξο πείραμα, εξήγησε πως ο ενός έτους γιος τους έκλαιγε κάθε φορά που η μητέρα του έφευγε από το δωμάτιο. Οπότε σκέφτηκε να δοκιμάσει ένα «ομοίωμα» της συζύγου του, σε κανονικές διαστάσεις, φτιαγμένο από χαρτόνι. 

 

 

 

Η φιγούρα τοποθετήθηκε σε σημείο που δεν θα μπορούσε να φτάσει το παιδί, πίσω από την πόρτα ασφαλείας, οπότε να μην ανακαλύψει πως πρόκειται ουσιαστικά απλώς για μια τεράστια φωτογραφία της μητέρας του.

 

Για το «πείραμα» κατασκευάστηκαν δυο φιγούρες, μια με την γυναίκα όρθια και χαμογελαστή και μια δεύτερη που την δείχνει στα γόνατα σαν να είναι έτοιμη να παίξει με τον γιο της. Όπως εξήγησε ο πατέρας, οι φιγούρες σε καμία περίπτωση δεν τοποθετήθηκαν εν είδει επιτήρησης, αλλά για να νιώθει το παιδί πως η μητέρα του είναι συνεχώς κοντά του.

 

 

 

Ο πατέρας κατέγραψε σε βίντεο την επιτυχημένη απόπειρα, με το μικρό αγόρι, όταν η μητέρα φεύγει από τον χώρο, να κοιτάζει την φιγούρα και μετά να επιστρέφει ήρεμος στα παιχνίδια του. 

 

Βέβαια κάποια στιγμή στο βίντεο, το παιδί αρχίζει να μιλά στην υποτιθέμενη μητέρα του και όταν εκείνη δεν απαντά, δείχνει αρκετά ανήσυχος, οπότε πηγαίνει στον πατέρα του που κάθεται δίπλα.