Τούρκος υπ. Ενέργειας: Σεισμικές έρευνες στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Σεισμικές έρευνες στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη Facebook Twitter
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Τουρκία, με τον υπουργό Ενέργειας να προαναγγέλλει τη διενέργεια σεισμικών ερευνώ στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης
0

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το μνημόνιο που υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος, σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Sabah, υποστήριξε πως «χωρίς την άδεια της Τουρκίας δεν θα περνάει κανείς απ' αυτό το κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου», αυτό δηλαδή που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο χώρες. Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, το μνημόνιο αυτό ξεκινά από την Αττάλεια και φθάνει έως την Τρίπολη.

«Η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε με την επίσημη κυβέρνηση, που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, και εναρμονίζεται με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ρητώς την «αλληλεγγύη» της στην Ελλάδα και στην Κύπρο εξέφρασε χθες σε ανακοίνωσή της η ΕΕ. «Εκφράσαμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο και στην Ελλάδα», δήλωσε μετά το τέλος του δείπνου των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ σε συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες για τρίτα κράτη», τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ