Μία εκκλησία μεθοδιστών στο Λος Άντζελες μετέτρεψε την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη φάτνη σε ένα ηχηρό μήνυμα για τις οικογένειες μεταναστών που έχουν διαχωριστεί στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

 

Όπως διακρίνεται σε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, η εκκλησία τοποθέτησε σε τρία διαφορετικά κλουβιά τον Ιωσήφ, τη Μαρία και το Θείο Βρέφος. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία των μεθοδιστών χρησιμοποιεί τη χριστουγεννιάτικη φάτνη για να πάρει θέση απέναντι σε φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Στο παρελθόν, πάλι μέσω της φάτνης, η εκκλησία είχε «σχολιάσει» και το ζήτημα των αστέγων στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας. Πρόσφατα η εκκλησία των μεθοδιστών είχε τοποθετηθεί με κήρυγμα της και για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στους πρόσφυγες. 

 

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Karen Clark Ristine, στέλεχος της εκκλησίας των μεθοδιστών, προτρέπει τον κόσμο που περνάει από το σημείο να σκεφτεί «την πιο διάσημη οικογένεια προσφύγων στον κόσμο» και συνεχίζει αναφέροντας πως λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ιωσήφ και η Μαρία αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με τον γιο τους από τη Ναζαρέτ για να αποφύγουν τον Βασιλιά Ηρώδη, έναν τύραννο. «Τι θα γινόταν αν αυτή η οικογένεια αναζητούσε καταφύγιο στην χώρα μας σήμερα;» αναφέρεται στην ανάρτηση. Σημειώνεται ότι μία δεύτερη, περισσότερο συμβατική φάτνη υπάρχει μέσα στην εκκλησία το ποίμνιο της οποίας ανέρχεται σε 300 άτομα. 

 

 

«Αν (η φάτνη) πυροδοτήσει τη συζήτηση, τότε σίγουρα θα έχει πετύχει τον στόχο της», είπε η Karen Clark Ristine στο KABC. Οι χρήστες του Facebook ωστόσο έχουν διχαστεί. «Είναι ασέβεια να τοποθετείτε Βασιλέα των Βασιλέων και Κύριο σε ένα κλουβί οποιαδήποτε στιγμή. Οι πολιτικές σας απόψεις δεν πρέπει να αναμιγνύονται με τη γέννηση του Σωτήρα μας. Ντροπή σας», έγραψε ένας χρήστης. Ένας άλλος ωστόσο ήταν περισσότερο υποστηρικτικός: «Η εικόνα των πλέον διάσημων προσφύγων σε κλουβιά κάνουν την Αμερική να νιώθει άβολα; Την κάνουν; Καλώς τότε».   

 

 

Περίπου 5.500 παιδιά μεταναστών έχουν διαχωριστεί από τους γονείς τους κατά τη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα American Civil Liberties Union (ACLU) τη μεγαλύτερη ένωση πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.


Με πληροφορίες από designboom/CNN/USA Today

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr