Ισραήλ: Ο δικηγόρος του Νετανιάχου κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Ισραήλ: Ο δικηγόρος του Νετανιάχου κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος Facebook Twitter
0

Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο, Νταβίντ Σίμρον, δικηγόρος και εξάδελφος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Ειδικότερα, η ισραηλινή δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόθεσή της να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος πολλών προσώπων, ανάμεσά τους ο δικηγόρος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για ξέπλυμα χρήματος, στην αγορά υποβρυχίων του στρατού από τη γερμανική εταιρία Thyssenmkrupp.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισήμανε επίσης την πρόθεση του εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος ενός επιχειρηματία που ενεργούσε με την ιδιότητα του αντιπροσώπου της γερμανικής αυτής εταιρίας στο Ισραήλ και ενός πρώην αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ για διαφθορά στην υπόθεση αυτή.

Ο εισαγγελέας Αβισάι Μάντελμπλιτ είχε ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Νετανιάχου για «διαφθορά», «κατάχρηση δημοσίου χρήματος» και «κατάχρηση εμπιστοσύνης» σε ένα σύνολο τριών διαφορετικών υποθέσεων, που ονομάζονται φάκελοι «1000», «2000» και «4000».

Συνεπώς σήμερα, η ισραηλινή δικαιοσύνη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος πολλών προσώπων όπως ο δικηγόρος του Νετανιάχου, Νταβίντ Σίμρον, ο επιχειρηματίας Μάικλ Γκάνορ και ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Ελιέζερ Μαρόμ σε άλλη υπόθεση, που ονομάζεται φάκελος «3000».

Ο γενικός εισαγγελέας «αποφάσισε να ασκήσει δίωξη σε βάρος του Γκάνορ, αντιπροσώπου του ναυπηγείου της Thyssenmkrupp στο Ισραήλ, του Ελιέζερ Μαρόμ, πρώην αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, του Νταβίντ Σέραν, πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, του Ελιέζερ Ζάντμπεργκ, πρώην υπουργού, του δικηγόρου Νταβίντ Σίμρον», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Στην υπόθεση «3000», η ισραηλινή αστυνομία είχε διεξάγει έρευνα που αφορούσε υπόνοιες για διαφθορά σε σχέση με την πώληση από τη Γερμανία στο Ισραήλ υποβρυχίων του στρατού και άλλων σκαφών που σχεδιάστηκαν από τον γερμανικό βιομηχανικό κολοσσό Thyssenmkrupp, αντί συνολικού ποσού σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αστυνομία είχε ήδη ανακοινώσει τον Νοέμβριο του 2018 ότι διέθετε επαρκή στοιχεία ώστε η δικαιοσύνη να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος αρκετών υπόπτων, συμπεριλαμβανομένου του Νταβίντ Σίμρον, δικηγόρου και εξαδέλφου του Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM