Κώστας Πάσσαρης: οι ρουμανικές Αρχές ζητούν τη μεταφορά του στην Ελλάδα

Κώστας Πάσσαρης: οι ρουμανικές Αρχές ζητούν τη μεταφορά του στην Ελλάδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Αίτημα για να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, ο Κώστας Πάσσαρης, έχει στα χέρια της η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών, βρίσκεται αίτημα της Ρουμανίας περί του αν η Ελλάδα συμφωνεί να μεταφερθεί ο Κώστας Πάσσαρης στη χώρα για να εκτίσει το υπόλοιπο των ποινών που του επιβλήθηκαν στην Ρουμανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikastiko.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1 το αίτημα των ρουμανικών Αρχών αποτελεί και επιθυμία του ίδιου του Πάσσαρη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου στη δευτεροβάθμια δίκη του για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κατά τη διάρκεια της απόδρασής του το 2001. Σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια κάθειρξη και 71 χρόνια.

Ο 44χρονος κακοποιός, που φέρεται ως εμπλεκόμενος σε επτά δολοφονίες, τραυματισμούς, αποδράσεις, ληστείες, συμπλοκές, ναρκωτικά, μέσα από την φυλακή της Ρουμανίας δηλώνει μετανιωμένος για όσα έκανε. Όπως δηλώνει ο ίδιος, θέλει να εκδοθεί στην Ελλάδα και να δικαστεί για τα εγκλήματα του. Την απόφαση καλείται να λάβει ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέσα σε σύντομη προθεσμία 90 ημερών, από τη λήψη του αιτήματος.

Ο Πάσσαρης σε περίπτωση θετικής απάντησης των ελληνικών Αρχών θα έρθει για να εκτίσει σε πρώτη φάση, το υπόλοιπο των ποινών που του επιβλήθηκαν τελεσίδικα στη Ρουμανία. Και στη συνέχεια, αυτές που του επιβλήθηκαν από τα Ελληνικά Δικαστήρια σε πρώτο βαθμό (4 ισόβια και 71 χρόνια φυλάκιση). 

Οι Δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων θεωρούν πως η μεταφορά και η δίκη του κακοποιού στην Ελλάδα αποτελεί αποτέλεσμα της επίμονης πίεσης που ασκήθηκε στις Αρχές, με αλλεπάλληλες προσπάθειες και αιτήματα που υπέβαλλαν.

Όπως αναφέρουν «πρέπει τώρα χωρίς καθυστέρηση οι Ελληνικές Αρχές να δεχτούν την πρόταση και να μεταχθεί στην Ελλάδα ο Πάσσαρης για έκτιση του υπόλοιπου της ποινής που του επιβλήθηκε στην Ρουμανία. Τούτο θα λάβει χώρα κατά ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Απόφασης-Πλαίσιο 2008/909/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2008 κλπ σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να δικαστεί παρών και στην Ελλάδα, για τα αδικήματα που διέπραξε για τα οποία υπάρχει ανεπίτρεπτη καθυστέρηση εκδίκασης 20 περίπου χρόνων. Και για να εκτίσει στην Ελλάδα τις ποινές που τελικά θα του επιβληθούν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στο οποίο δικάζεται την 2-12-2019. Είναι μοναδική ευκαιρία και οι συγγενείς των θυμάτων την αναμένουν».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 / Dikastiko

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM