Νέες απειλές Ακάρ: Δε θα παραμείνουμε σιωπηλοί, θα προστατέψουμε τους αδελφούς μας

Νέες απειλές Ακάρ: Δε θα παραμείνουμε σιωπηλοί, θα προστατέψουμε τους αδελφούς μας Facebook Twitter
0

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Όπως ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, «η Τουρκία υποστηρίζει πως στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα των θαλάσσιων περιοχών, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ισότιμη διανομή του φυσικού πλούτου θα πρέπει να καθοριστούν με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών. Από την αρχή υποστηρίζουμε αυτό».

Τόνισε, μάλιστα πως, «η Κύπρος για την Τουρκία είναι ένα πραγματικά σημαντικό ζήτημα. Αυτή είναι η άποψή μας. Μέχρι τώρα ήμασταν δίπλα με τους Κύπριους αδελφούς μας και τους δίκαιους αγώνες τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε έτσι. Κανείς δεν έχει αμφιβολίες επ' αυτού. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αδερφών μας, όπως δεν παραμείναμε σιωπηλοί και στο παρελθόν. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τον καθένα».

Οι νέες απειλές της Τουρκίας έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις του Φατίχ στα ανοιχτά της Καρπασίας, αλλά και ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί με τον Αντόνιο Γκουτέρες, στις 25 Νοεμβρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM