Σαγράδα Φαμίλια: Η σκάλα που εξοργίζει τους κατοίκους στη γειτονιά του μνημείου

Σαγράδα Φαμίλια: Η σκάλα που εξοργίζει τους κατοίκους στη γειτονιά του μνημείου Facebook Twitter
0

H Σαγράδα Φαμίλια της Ισπανίας, η οποία είναι υπό κατασκευή από το 1882, πρόκειται να αποκτήσει μια σκάλα που προκαλεί αντιδράσεις και ίσως γίνει αφορμή να χάσουν τα σπίτια τους κάτοικοι κοντά στο μνημείο.

Η βασιλική του Γκαουντί, σύντομα θα επεκταθεί στον γειτονικό δρόμο, εις βάρος κατοίκων της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την El Pais. Το διοικητικό συμβούλιο για την ανέγερση του κτιρίου έχει αποκτήσει μέρος ενός οικοπέδου έκτασης 5.340 τετραγωνικών μέτρων που θέλουν να γίνει χώρος δημιουργίας μιας νέας σκάλα για πρόσβαση στη Σαγράδα Φαμίλια. Η σκάλα προβλέπεται να έχει μήκος σχεδόν 150 μέτρων και πλάτος 5 μέτρα.

Τον Σεπτέμβριο, περίπου 250 κάτοικοι και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν από την επέκτασ,η αμφισβήτησαν την άδεια στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας. Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι το έργο της σκάλας θα προκαλέσει τη μετεγκατάσταση 3.000 ατόμων. Υποστήριξαν επίσης ότι η προσθήκη αυτή δεν περιλαμβάνεται στα «πρωτότυπα» σχέδια του Γκαουντί. Όμως ο Esteve Camps, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναού, ισχυρίστηκε ότι η σκάλα είναι σε σχέδια του καλλιτέχνη. Όλα δείχνουν πως το σχέδιο για την σκάλα προχωρά και πως σύντομα μπορεί να αρχίσουν τα έργα.

Οι κάτοικοι κατηγορούν τον ναό πως δείχνει αλαζονεία επειδή «θέλει να τους πετάξει έξω από τα σπίτια τους» ενώ υπάρχει κριτική και για το κόστος που θα έχει η προέκταση αυτή. Για την ώρα οι κάτοικοι προσπαθούν νομικά να μπλοκάρουν την απόφαση και τις ενέργειες συμβουλίου ενώ όπως αναφέρει η El Pais η διαδικασία για το πώς εγκρίθηκε το σχέδιο ήταν νομικά και γραφειοκρατικά περίπλοκη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ