Σαγράδα Φαμίλια: Η σκάλα που εξοργίζει τους κατοίκους στη γειτονιά του μνημείου

Σαγράδα Φαμίλια: Η σκάλα που εξοργίζει τους κατοίκους στη γειτονιά του μνημείου Facebook Twitter
0

H Σαγράδα Φαμίλια της Ισπανίας, η οποία είναι υπό κατασκευή από το 1882, πρόκειται να αποκτήσει μια σκάλα που προκαλεί αντιδράσεις και ίσως γίνει αφορμή να χάσουν τα σπίτια τους κάτοικοι κοντά στο μνημείο.

Η βασιλική του Γκαουντί, σύντομα θα επεκταθεί στον γειτονικό δρόμο, εις βάρος κατοίκων της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την El Pais. Το διοικητικό συμβούλιο για την ανέγερση του κτιρίου έχει αποκτήσει μέρος ενός οικοπέδου έκτασης 5.340 τετραγωνικών μέτρων που θέλουν να γίνει χώρος δημιουργίας μιας νέας σκάλα για πρόσβαση στη Σαγράδα Φαμίλια. Η σκάλα προβλέπεται να έχει μήκος σχεδόν 150 μέτρων και πλάτος 5 μέτρα.

Τον Σεπτέμβριο, περίπου 250 κάτοικοι και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν από την επέκτασ,η αμφισβήτησαν την άδεια στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας. Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι το έργο της σκάλας θα προκαλέσει τη μετεγκατάσταση 3.000 ατόμων. Υποστήριξαν επίσης ότι η προσθήκη αυτή δεν περιλαμβάνεται στα «πρωτότυπα» σχέδια του Γκαουντί. Όμως ο Esteve Camps, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναού, ισχυρίστηκε ότι η σκάλα είναι σε σχέδια του καλλιτέχνη. Όλα δείχνουν πως το σχέδιο για την σκάλα προχωρά και πως σύντομα μπορεί να αρχίσουν τα έργα.

Οι κάτοικοι κατηγορούν τον ναό πως δείχνει αλαζονεία επειδή «θέλει να τους πετάξει έξω από τα σπίτια τους» ενώ υπάρχει κριτική και για το κόστος που θα έχει η προέκταση αυτή. Για την ώρα οι κάτοικοι προσπαθούν νομικά να μπλοκάρουν την απόφαση και τις ενέργειες συμβουλίου ενώ όπως αναφέρει η El Pais η διαδικασία για το πώς εγκρίθηκε το σχέδιο ήταν νομικά και γραφειοκρατικά περίπλοκη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM