Πιονγιάνγκ: Ο Τζο Μπάιντεν είναι «λυσσασμένο σκυλί» που πρέπει να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο»

Πιονγιάνγκ: Ο Τζο Μπάιντεν είναι «λυσσασμένο σκυλί» που πρέπει να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο» Facebook Twitter
EPA
0

Ασυνήθιστα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας εναντίον του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο παρομοίασε με «λυσσασμένο σκυλί» που ότι θα έπρεπε να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου» με ρόπαλο.

Η βορειοκορεατική κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο η επίθεση που έκανε χθες Πέμπτη εναντίον του Μπάιντεν έγινε σε τόνο ασυνήθιστα οξύ.


Ο Μπάιντεν είχε «το θράσος να αποπειραθεί να προσβάλλει την αξιοπρέπεια της ανώτατης ηγεσίας της ΛΔ Κορέας», μετέδωσε χθες το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Τα λυσσασμένα σκυλιά σαν τον Μπάιντεν μπορεί να βλάψουν πολύ κόσμο αν αφήνονται ελεύθερα», συνεχίζει το κείμενο, «πρέπει να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο», πριν να «είναι πολύ αργά», πράγμα που θα ήταν «ωφέλιμο και για τις ίδιες τις ΗΠΑ».

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τι ακριβώς εξώθησε την Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύσει αυτές τις βαριές ύβρεις. Μάλλον αιτία είναι το γεγονός ότι η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Μπάιντεν δημοσιοποίησε βίντεο με το οποίο καταφέρεται εναντίον της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που κατ' αυτήν συνίσταται στο να «πλέκει το εγκώμιο δικτατόρων και τυράννων και να σπρώχνει μακριά μας τους συμμάχους μας».

Τη στιγμή που εκφωνείται η λέξη «τυράννων», στην οθόνη εμφανίζεται φωτογραφικό στιγμιότυπο από την ιστορική χειραψία του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2018.

Μάλιστα το KCNA φάνηκε να επαναλαμβάνει εναντίον του Μπάιντεν ένα από τα παρατσούκλια που του χάρισε ο Τραμπ, το «νυσταλέος Τζο», αναφέροντας πως οι Αμερικανοί τον αποκαλούν «Μπάιντεν που ακόμα κοιμάται». Ο Μπάιντεν, υποστήριξε το πρακτορείο, είναι η ενσάρκωση του «τελευταίου σταδίου της άνοιας» και είναι «καιρός να φύγει από τη ζωή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το KCNA καταφέρεται εναντίον του Τζο Μπάιντεν: τον Μάιο, τον χαρακτήρισε «βλάκα», έναν «ηλίθιο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης». Και τότε αφορμή φάνηκε πως ήταν το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει τον Ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου ότι «εναγκαλίζεται τυράννους όπως ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM