Σ. Αραβία: Εξτρεμιστικές ιδέες ο φεμινισμός, ο αθεϊσμός και η ομοφυλοφιλία λέει η κρατική υπηρεσίας ασφαλείας

Σ. Αραβία: Εξτρεμιστικές ιδέες ο φεμινισμός, ο αθεϊσμός και η ομοφυλοφιλία λέει η κρατική υπηρεσίας ασφαλείας Facebook Twitter
3

Ένα διαφημιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας κατατάσσει τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία και τον αθεϊσμό μεταξύ των εξτρεμιστικών ιδεών.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε ενώ το συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο επιδιώκει να προωθήσει την ανεκτικότητα και να προσελκύσει ξένους. Το κλιπ animation, που αναρτήθηκε στο Twitter το Σαββατοκύριακο, από έναν επαληθευμένο λογαριασμό της Κρατικής Προεδρίας Ασφαλείας αναφέρει ότι «όλες οι μορφές εξτρεμισμού και διαστροφής είναι απαράδεκτες». Στο βίντεο καταγράφονται αυτές οι ιδέες δίπλα στο τακφίρ (την ισλαμιστική πρακτική του να χαρακτηρίζονται οι πιστοί άλλων σχολών του Ισλάμ άπιστοι). «Μην ξεχνάτε ότι η υπερβολή σε ο,τιδήποτε και εις βάρος της πατρίδας θεωρείται εξτρεμισμός» ακούγεται να λέει ο εκφωνητής του βίντεο.

Στο πλαίσιο των σχεδίων του Ριάντ προς μια πιο ανοικτή κοινωνία και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προέταξε μια πιο μετριοπαθή μορφή του Ισλάμ. Επιπλέον, χαλάρωσε τους κοινωνικούς περιορισμούς και εγκαινίασε την έκδοση τουριστικής βίζας, ενώ, την ώρα που η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 20 τον επόμενο χρόνο, το Ριάντ έδειξε να υποχωρεί σε κάποιο βαθμό στο σύστημα κηδεμονίας που ορίζει σε κάθε γυναίκα έναν άνδρα συγγενή, προκειμένου να εγκρίνει τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή της.

Εντούτοις, περισσότερες από 10 ακτιβίστριες στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών τέθηκαν υπό κράτηση εβδομάδες πριν από την άρση της απαγόρευσης του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν. Ακτιβιστές και διπλωμάτες είδαν σε αυτό ένα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να συμβούν μονάχα έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Από την άλλη, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός είναι παράνομοι εδώ και χρόνια και τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM