Σαουδική Αραβία και Aramco στο χρηματιστήριο - Στις 17 Νοεμβρίου οι εγγραφές για την αρχική δημόσια προσφορά

Σαουδική Αραβία και Aramco στο χρηματιστήριο - Στις 17 Νοεμβρίου οι εγγραφές για την αρχική δημόσια προσφορά Facebook Twitter
1

Ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Aramco ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές για τη αρχική δημόσια προσφορά του θα γίνουν από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε αργά χθες η εταιρία.

Η Aramco είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο αλλά δεν είχαν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Στο έγγραφο των 658 σελίδων, η Aramco διευκρίνισε ότι θα κρατήσει ένα μέρος των μετοχών της για θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ξένες επιχειρήσεις, καθώς και για ιδιώτες επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία και τον Κόλπο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ποσοστό έως 0,5% των μετοχών της εταιρία θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές ενώ το ποσοστό που θα προορίζεται για τους μεγάλους επενδυτές θα καθοριστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η Aramco δεν ανακοίνωσε το ακριβές ποσοστό που θα διατεθεί μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς, της μεγαλύτερης πιθανόν παγκοσμίως, Σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος, η αποτίμηση της εταιρίας μπορεί να αγγίξει το 1,5-1,7 δισεκ. δολάρια --η μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο.

Η Aramco θα καθορίσει στις 17 Νοεμβρίου ένα εύρος τιμής για τις μετοχές της αλλά η τελική τιμή θα καθοριστεί στις 5 Δεκεμβρίου μια ημέρα αφού ολοκληρωθεί η περίοδος εγγραφών. Η Aramco, που παράγει περίπου το 10% του παγκόσμιου πετρελαίου, θεωρείται πυλώνας της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM