Βραζιλία: Αποφυλακίζεται ο Λούλα μετά από δικαστική διαταγή

Βραζιλία: Αποφυλακίζεται ο Λούλα μετά από δικαστική διαταγή Facebook Twitter
EPA
1

Δικαστής έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, μετά την απόφαση που έλαβε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα, ιστορική προσωπικότητα της βραζιλιάνικης αριστεράς, θα αφεθεί ελεύθερος, έχοντας μείνει στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του για διαφθορά.

Στο σκεπτικό του, ο δικαστής εξήγησε ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία βάση για την εκτέλεση της ποινής» δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει καταδικαστεί οδηγείται στη φυλακή εφόσον απορριφθεί η πρώτη έφεσή του, έστω και αν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια