Ρέγκλινγκ: Ο ΕΜΣ θα παρακολουθεί την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες

Ρέγκλινγκ: Ο ΕΜΣ θα παρακολουθεί την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες Facebook Twitter
0

Η παρακολούθηση των εξελίξεων στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες θα είναι το πιο σημαντικό θέμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), δήλωσε ο επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ερωτηθείς για το ποια θεωρεί ότι είναι τα τρία σημαντικότερα χρηματοδοτικά/οικονομικά θέματα, που βρίσκονται τώρα στο τραπέζι του ESM, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Το πιο σημαντικό θέμα για τον ΕΜΣ για πολλές δεκαετίες θα είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο ΕΜΣ δάνεισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα είναι επίσης σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά».

«Επιπλέον», πρόσθεσε, «βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, υπάρχει μία σειρά θεμάτων σχετικών με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), όπου πρέπει να βρούμε λύσεις και είναι όλα σε διαφορετικά στάδια, με διαφορετικούς βαθμούς διαφωνιών». Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, τα θέματα αυτά αφορούν το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ασφάλισης Καταθέσεων (European Deposit Insurance Scheme, EDIS), ένα δημοσιονομικό μέσο για τη μακροοικονομική σταθεροποίηση και τη ρευστότητα για τη λειτουργία της τραπεζικής ένωσης.

Σε ερώτηση, αν οι εκθέσεις που έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως για τα προγράμματα στήριξης κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, βοήθησαν τον ΕΜΣ, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα: Ναι, τις κοιτάμε και αρχίσαμε πριν μερικούς μήνες τη δεύτερη αξιολόγηση της εργασίας του ΕΜΣ που εστιάζει στην Ελλάδα.

Εκεί, οι εμπειρογνώμονές μας έχουν κοιτάξει φυσικά όλες τις σχετικές μελέτες και αναλύσεις που έχουν δημοσιευθεί. Για παράδειγμα, από το ΔΝΤ, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Για να μάθουμε από αυτές και όχι να τις αντιγράψουμε. Είτε να τις επιβεβαιώσουμε είτε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, όταν δεν συμφωνούμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM