Οι σούπερ-πλούσιοι στο Λονδίνο τα έχουν όλα έτοιμα για να φύγουν αν γίνει πρωθυπουργός ο Κόρμπιν

Οι σούπερ-πλούσιοι στο Λονδίνο τα έχουν όλα έτοιμα για να φύγουν αν γίνει πρωθυπουργός ο Κόρμπιν Facebook Twitter
5

Οι υπερ-πλούσιοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν αμέσως το Ηνωμένο Βασίλειο, αν ο Τζέρεμι Κόρμπιν γίνει πρωθυπουργός, φοβούμενοι ότι θα χάσουν δισεκατομμύρια λίρες σε περίπτωση που ο ηγέτης της εργατικής τάξης επιβάλει στην πλούσια ελίτ νέους φόρους και capital controls.

Δικηγόροι και λογιστές που εργάζονται για τις πλουσιότερες οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι είχαν δεχθεί απανωτές κλήσεις από εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους πελάτες. Oι πλούσιοι Βρετανοί ζητάνε βοήθεια και συμβουλές σχετικά με το πώς μπορούν να μεταφέρουν τις περιουσίες τους, να αλλάξουν χώρα διαμονής και να μεταβιβάσουν τις περιουσίες τους στα παιδιά τους για να αποφύγουν την απειλή του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος να φορολογήσει όλες τις κληρονομιές.

Οι σύμβουλοι ανέφεραν ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κόρμπιν θεωρείται ως πολύ μεγαλύτερη απειλή για την πλούσια ελίτ από ένα σκληρό Brexit. Ο Geoffrey Todd, συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Boodle Hatfield, δήλωσε ότι πολλοί από τους πελάτες του είχαν ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδια για να μεταφέρουν τον πλούτο τους έξω από τη χώρα, μέσα σε λίγα λεπτά, αν εκλεγεί ο Κόρμπιν.

«Πολλοί άνθρωποι με μεγάλη περιουσία ανησυχούν πως θα πληρώσουν πολύ υψηλότερους φόρους για τον πλούτο τους και έχουν ήδη προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο κυβέρνησης Κόρμπιν» δήλωσε στον Guardian. «Οι μεταβιβάσεις πλούτου είναι ήδη οργανωμένες και αυτό που λείπει είναι μια υπογραφή», προσθέτει. «Θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα τηλεφωνούν στους δικηγόρους τους στις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Δεκεμβρίου αν κερδίσουν οι Εργατικοί».

Ο Dominic Samuelson, διευθύνων σύμβουλος του Campden Wealth, ο οποίος συμβουλεύει περισσότερες από 3.500 πλούσιες οικογένειες, δήλωσε πως για τις πλούσιες οικογένειες, μια κυβέρνηση Εργατικών αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή γι' αυτούς και τις επιχειρήσεις τους από το Brexit.

Ο John Caudwell, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας Phones4u, έχει ήδη υποσχεθεί να εγκαταλείψει τη χώρα αν ο Κόρμπιν γίνει πρωθυπουργός. Ο Caudwell, ο οποίος έχει εκτιμώμενη περιουσία 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών, δήλωσε ότι μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κόρμπιν θα είναι «ένα πλήρες φιάσκο» και πως ο ίδιος θα πάει απλά να ζήσει στο νότο της Γαλλίας ή στο Μονακό.

Ο Κόρμπιν δεν έχει καθορίσει με ακρίβεια πώς θα στοχεύει τους πλούσιους, αλλά το μανιφέστο του κόμματος υποσχέθηκε να επιβάλει μεγάλους συντελεστές φόρου και μια σειρά μέτρων όπως η αύξηση της φορολογίας μεγάλων εταιριών. Έχει επίσης δεσμευθεί για αυξημένα δικαιώματα των εργαζομένων, με προτάσεις που αναφέρουν μεταξύ άλλων τ δοκιμή για τετραήμερη εργασία την εβδομάδα.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
4μέρες εργασία την εβδομάδα ;Ακόμη ένας που τάζει λαγούς και πετραχήλια για να εκλεγεί πρωθυπουργός.Μα καλά, σαν κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που δεν βάζουμε μυαλό ώστε να καταλάβουμε ποιο είναι εφικτό και ποιο όχι ;Με 4 μέρες εργασία, λογικά, είναι υπέρ αρκετές ώστε ο Βρετανός πολίτης να βγάζει ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο. Το οποίο θα το διοχετεύει, θα το ρίχνει στο "σουρωτήρι" της αγοράς για να κινείται η οικονομία τόσο γρήγορα όπως μία αστρική βροχή τους θερινούς μας μήνες..
Αν προσέξατε το άρθρο: "Ο Geoffrey Todd, συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Boodle Hatfield, δήλωσε ότι πολλοί από τους πελάτες του είχαν ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδια για να μεταφέρουν τον πλούτο τους έξω από τη χώρα, μέσα σε λίγα λεπτά, αν εκλεγεί ο Κόρμπιν. Πηγή: www.lifo.gr" Οι πελάτες του Todd είναι τόσο φαντασιόπληκτοι που νομίζουν ότι θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους - και βεβαίως δεν ανέχονται να φορολογηθεί στο ελάχιστο ο πλούτος τους ως άγροι καπιταλιστές.Οι 4 ημέρες εργασία προκαλούν απορία, απορία προκαλούσαν όμως κάποτε και οι 5 ημέρες εργασία, έναντι των 6 - και τότε πολλοί έλεγαν πώς είναι δυνατόν αυτό να είναι οικονομικά εφικτό και ναι ήταν εφικτό, μια χαρά.Αντί για τον Κόρμπιν έπρεπε να ανησυχούν για το λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου, τον Μπόρις αλλά φαινεται ότι εκείνος τους έχει προσκυνήσει και δεν θα αγγίξει (=φορολογήσει λιγάκι) τα υπερκέρδη τους.
Θα κάτσουν να κλαψουν που θα φύγουν οι πλούσιοι! Και βέβαια εχεις απόλυτο δίκιο για τις μέρες εργασθας. Ποιός όμως το σκέφτεραι; Ας δουλεύουν 8 ημέρες και 30 ώρες την ημέρα...Απλά νέα μαθηματικλά.
Μπορεί κάποιος να αγνοεί ότι οι εργατικοι είχαν φορολογήσει τους πλούσιους με 95% στο παρελθόν με αποτέλεσμα την καταστροφή της βρετανικής οικονομίας.Ένας Βρετανός δεν δικαιούται να το αγνοεί.