Λίβανος: O οδηγός Uber που βίασε και σκότωσε 30χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο

Λίβανος: O οδηγός Uber που βίασε και σκότωσε 30χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο Facebook Twitter
1

Ένας οδηγός της Uber καταδικάστηκε σε θάνατο για τον βιασμό και τη δολοφονία μίας υπαλλήλου της βρετανικής πρεσβείας στον Λίβανο

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στον Tarek Houshieh την Παρασκευή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου. Το πτώμα της 30χρονης Rebecca Dykes βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου βόρεια της Βηρυτού τον Δεκέμβριο του 2017. Η Dykes εξαφανίστηκε αφού πρώτα πέρασε ένα απόγευμα με φίλους της στη συνοικία Gemmayzeh της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Η 30χρονη επιβιβάστηκε στο όχημα του Houshieh ο οποίος δούλευε ως οδηγός ταξί παρότι είχε ποινικό μητρώο αφού, σύμφωνα με το AFP, στο παρελθόν είχε συλληφθεί δύο φορές κατηγορούμενος για αποπλάνηση και ληστεία. Δίπλα στο πτώμα ο Houshieh είχε τοποθετήσει τα προσωπικά έγγραφα της Dykes. Οι Αρχές εντόπισαν σημάδια στον λαιμό του θύματος καθώς ο Houshieh στραγγάλισε την Dykes με σκοινί. Ο οδηγός συνελήφθη πολύ σύντομα, αφού η αστυνομία εντόπισε το όχημά του χάρη στις κάμερες ασφαλείας του αυτοκινητοδρόμου, και ομολόγησε την πράξη του. 

Την ίδια ημέρα ένας εκπρόσωπος της Uber καταδίκασε «αυτήν την αδιανόητη βίαιη ενέργεια» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος αλλά και την δέσμευση της εταιρείας να συνεργαστεί στην έρευνα.

Η επιβολή της θανατικής ποινής για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι συνήθης πρακτική στον Λίβανο, όμως την τελευταία 15ετία δεν έχει εκτελεστεί κανείς θανατοποινίτης, καθώς εφαρμόζεται ένα ανεπίσημο μορατόριουμ.

Απόφοιτος των πανεπιστημίων του Μάντσεστερ και του Μπίρκμπεκ η Dykes είχε δουλέψει στην Λιβύη και στο Ιράκ. Μετά τον θάνατό της η οικογένειά της θέσπισε έναν οργανισμό για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες. Οι βρετανικές αρχές χορηγούν υποτροφίες με το όνομά της σε γυναίκες από τον Λίβανο και την Παλαιστίνη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik/Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια