Ιράν: Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν είναι το τέλος του Ισλαμικού Κράτους

Ιράν: Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν είναι το τέλος του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
Το σημείο όπου η έγινε η επιχείρηση των ΗΠΑ και έπεσε νεκρός ο ηγέτης του ISIS
0

Η Τεχεράνη εκτίμησε σήμερα ότι ο θάνατος του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δεν θα σημάνει το τέλος της οργάνωσης και της ιδεολογίας της.

Αυτό ανακοινώθηκε με το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Ραμπιέι.

«Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν θα αποτελέσει το τέλος του Ντάες (του Ισλαμικού Κράτους) και της ιδεολογίας του που δημιουργήθηκε και άκμασε με τη βοήθεια των πετροδόλαρων της περιοχής» έγραψε ο Ραμπιέι, σε μια σαφή αναφορά προς την αντίπαλο της Τεχεράνης, τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο θάνατος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι επέφερε ένα βαρύ πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος, είναι, όμως, ένα βήμα στον αγώνα κατά της τρομοκρατική οργάνωσης.

«Ο θάνατος του Αλ Μπαγκντάντι είναι ένα βαρύ πλήγμα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, όμως είναι μονάχα ένα βήμα. Μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό, η μάχη συνεχίζεται για την τελική ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αποτελεί προτεραιότητά μας στη Μέση Ανατολή» έγραψε σε ένα tweet ο Μακρόν.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM