Ιράν: Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν είναι το τέλος του Ισλαμικού Κράτους

Ιράν: Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν είναι το τέλος του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
Το σημείο όπου η έγινε η επιχείρηση των ΗΠΑ και έπεσε νεκρός ο ηγέτης του ISIS
0

Η Τεχεράνη εκτίμησε σήμερα ότι ο θάνατος του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δεν θα σημάνει το τέλος της οργάνωσης και της ιδεολογίας της.

Αυτό ανακοινώθηκε με το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Ραμπιέι.

«Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν θα αποτελέσει το τέλος του Ντάες (του Ισλαμικού Κράτους) και της ιδεολογίας του που δημιουργήθηκε και άκμασε με τη βοήθεια των πετροδόλαρων της περιοχής» έγραψε ο Ραμπιέι, σε μια σαφή αναφορά προς την αντίπαλο της Τεχεράνης, τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο θάνατος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι επέφερε ένα βαρύ πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος, είναι, όμως, ένα βήμα στον αγώνα κατά της τρομοκρατική οργάνωσης.

«Ο θάνατος του Αλ Μπαγκντάντι είναι ένα βαρύ πλήγμα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, όμως είναι μονάχα ένα βήμα. Μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό, η μάχη συνεχίζεται για την τελική ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αποτελεί προτεραιότητά μας στη Μέση Ανατολή» έγραψε σε ένα tweet ο Μακρόν.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM