Οι αυστηροί κανόνες που αποφασίστηκαν για τα ηλεκτρικά πατίνια στη Γαλλία

Οι αυστηροί κανόνες που αποφασίστηκαν για τα ηλεκτρικά πατίνια στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Η Γαλλία εισήγαγε νέους κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια μετά από εκατοντάδες περιστατικά που αφορούν τροχαία με τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών θανάτων.

Από το Σάββατο κιόλας, οι αναβάτες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών και δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσουν τα πατίνια τους στο πεζοδρόμιο. Η ανώτατη ταχύτητα για τα πατίνια θα περιοριστεί μέχρι το επόμενο έτος.

Ο νέος υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες θα ενθαρρύνουν «πιο υπεύθυνη χρήση ... και θα αποκαταστήσουν την αίσθηση της ηρεμίας για τους πεζούς, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τα ΑμεΑ».

Η οδήγηση στο πεζοδρόμιο θα απαγορευθεί εκτός και αν βρίσκεται σε καθορισμένες περιοχές και αυτό θα επιτρέπεται μόνο με ταχύτητα περπατήματος. Μόνο ένας αναβάτης θα επιτρέπεται ανά πατίνι και δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου. Οι χρήστες θα πρέπει να ακολουθούν τη ροή της κυκλοφορίας και να χρησιμοποιούν διαδρομές ποδηλάτων όπου είναι διαθέσιμες. Επίσης δεν θα επιτρέπεται να φορούν ακουστικά ενώ βρίσκονται στα πατίνια. Μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, η μέγιστη ταχύτητα για τα πατίνια θα είναι  στα 25 χλμ. / ώρα. Επιπλέον, όσοι ταξιδεύουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας θα πρέπει να φορούν κράνος και ρούχα με διακριτικά για να είναι ορατοί. Τέλος, τα πατίνια θα απαγορευτούν πλήρως στους επαρχιακούς δρόμους.

Κάθε παράβαση θα σημαίνει πρόστιμο. Τα πρόστιμα θα είναι μάλιστα τσουχτερά, καθώς ξεκινάνε από 135 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι τα 1.500 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά με τροχαία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας 25χρονος άνδρας σκοτώθηκε και μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν το πατίνι που οδηγούσαν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο στη νοτιοδυτική πόλη του Μπορντό. Τουλάχιστον πέντε άλλοι θάνατοι σχετικοί με πατίνια έχουν αναφερθεί στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία. 



Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ