Tζούλιαν Ασάνζ: Εμφανίστηκε μπερδεμένος στην ακροαματική διαδικασία - Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του

Tζούλιαν Ασάνζ: Εμφανίστηκε μπερδεμένος στην ακροαματική διαδικασία - Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του Facebook Twitter
0

Ο ιδρυτής των WikiLeaks Tζούλιαν Ασάνζ εμφανίστηκε «μπερδεμένος» στην ακροαματική διαδικασία στο Λονδίνο τη Δευτέρα, καταβάλλοντας προσπάθεια να θυμηθεί το όνομά του και την ηλικία του.

Ο 48χρονος Ασάνζ, ο οποίος πέρασε επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού είναι αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για να παραβιάσει κυβερνητικούς υπολογιστές αλλά και της παραβίασης του νόμου περί κατασκοπείας.


Τη Δευτέρα εμφανίστηκε επιμελημένος, καθαρός και ξυρισμένος, χωρίς τη μακριά γενειάδα που είχε κατά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του τον Μάιο, όταν καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλάκισης. Μάλιστα φαινόταν υγιής με τα μαλλιά του χτενισμένα πίσω και φορώντας ένα μπλε κοστούμι με γαλάζιο πουλόβερ και λευκό πουκάμισο.


Ωστόσο ο Ασάνζ για αρκετά δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά καθώς τραύλιζε προσπαθώντας να πει το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση. Όταν ο δικαστής τον ρώτησε στο τέλος της ακρόασης εάν γνώριζε τι συνέβαινε, απάντησε «όχι ακριβώς», παραπονέθηκε για τις συνθήκες στη φυλακή και είπε ότι δεν μπόρεσε να «σκεφτεί σωστά».


«Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δίκαιο αυτό», είπε ο Ασάνζ. «Δεν μπορώ να ερευνήσω τίποτα, δεν έχω πρόσβαση σε κανένα από τα γραπτά μου. Είναι πολύ δύσκολο εκεί που είμαι» ανέφερε.


Ο Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο τον Απρίλιο και καταδικάστηκε να εκτίσει 50 εβδομάδες φυλάκιση διότι παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του με εγγύηση το 2012, όταν είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείτο για κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, και τη δυνητική έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ