Τραμπ: Ο Ερντογάν θέλει να εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Συρία

Τραμπ: Ο Ερντογάν θέλει να εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Συρία Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον διαβεβαίωσε, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν, ότι είναι αποφασισμένος προκειμένου να εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Συρία.

«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν (...). Θέλει πραγματικά να λειτουργήσει η κατάπαυση του πυρός ή η εκεχειρία» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμα στο Twitter. «Οι Κούρδοι το θέλουν επίσης» συμπλήρωσε.

 

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως καταγράφηκαν «ελάσσονος σημασίας» περιστατικά με πυρά ελεύθερων σκοπευτών και όλμων στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως αυτά σύντομα εξαλείφθηκαν.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε, επίσης, ότι «ορισμένες» ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία. «Αυτό είναι ένα καλό νέο (...). Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια