Ινδία: Βρήκαν ζωντανό βρέφος μέσα σε τάφο

Ινδία: Βρήκαν ζωντανό βρέφος μέσα σε τάφο Facebook Twitter
0

Ένα νεογέννητο κορίτσι βρέθηκε θαμμένο ζωντανό στη βόρεια Ινδία, αποκάλυψαν οι τοπικές Αρχές.


Σύμφωνα με την αστυνομία, το βρέφος βρέθηκε από κάτοικο του χωριού ο οποίος ετοιμαζόταν να θάψει το δικό του παιδί που πέθανε λίγα λεπτά μετά γέννησή του. Το νεογέννητο κορίτσι, που είχε τοποθετηθεί ζωντανό μέσα σε λάκκο βάθους περίπου ενός μέτρου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν. «Ψάχνουμε να βρούμε τους γονείς του μωρού και υποπτευόμαστε ότι το συμβάν έγινε με την συγκατάθεσή τους» δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ οι Αρχές. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο άνθρωπος βρήκε το βρέφος καθώς έσκαβε τον τάφο για το δικό του παιδί. «Καθώς έσκαβε τον τάφο για την κόρη τους, στο ένα μέτρο περίπου το φτυάρι χτύπησε πάνω σε ένα κεραμικό σκεύος το οποίο τράβηξε έξω. Μέσα σε αυτό βρισκόταν το παιδί ζωντανό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι διακρίσεις με βάση το φύλο στην Ινδία έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του κόσμου, με τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς θεωρούνται ως «οικονομικό βάρος» στις οικογένειές τους από τη στιγμή της γέννησής τους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ