Τραμπ: Αν η Τουρκία βγει εκτός ορίων θα καταστρέψω ολοσχερώς την οικονομία της - Το έκανα και στο παρελθόν

Τραμπ: Αν η Τουρκία βγει εκτός ορίων θα καταστρέψω ολοσχερώς την οικονομία της - Το έκανα και στο παρελθόν Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας αν η Άγκυρα «βγει εκτός ορίων». 

«Όπως έχω δηλώσει κατηγορηματικά στο παρελθόν και απλά το επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει κάτι το οποίο, με τη μεγάλη απαράμιλλη σοφία μου, το θεωρήσω εκτός εκτός ορίων, τότε θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της (το έκανα και στο παρελθόν)», έγραψε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιώντας πως η Τουρκία, η Ευρώπη «και άλλοι» πρέπει να αναλάβουν τους αιχμαλώτους του ΙΚ και τις οικογένειές τους.

«Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα κανείς θα περίμενε, ανάμεσα σε αυτά και η σύλληψη του 100% του Χαλιφάτου του ΙΚ. Είναι η ώρα για άλλους στην περιοχή να προστατεύσουν τα εδάφη τους», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσθέτοντας στο τέλος της ανάρτησης, με κεφαλαία γράμματα, πως «οι ΗΠΑ είναι σπουδαίες». 


Η απόσυρση των στρατευμάτων, που ανακοινώθηκε αργά χθες από τον Λευκό Οίκο, έχει επικριθεί έντονα και από Δημοκρατικούς και από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές , καθώς εγείρει ανησυχίες ότι ανοίγει τον δρόμο για μια τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία και επίθεση ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις, συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε στην απόφαση του, δηλώνοντας: «Εκλέχθηκα για να ξεφεύγουμε από αυτούς τους γελοία ατελείωτους πολέμους, όπου ο σπουδαίος Στρατός μας λειτουργεί σαν σε μια αστυνομική επιχείρηση προς όφελος ανθρώπων που δεν συμπαθούν καν τις ΗΠΑ. Οι δυο πιο δυσαρεστημένες χώρες σε αυτήν την κίνηση είναι η Ρωσία και η Κίνα, επειδή τους αρέσει να μας βλέπουν να εγκλωβιζόμαστε, να μας παρακολουθούν να είμαστε σε ένα τέλμα και να ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να το κάνουμε αυτό», έγραψε ο Τραμπ σε άλλη ανάρτησή του λίγο νωρίτερα.

«Θα εστιάσουμε στη μεγάλη εικόνα, γνωρίζοντας ότι μπορούμε πάντα να επιστρέψουμε και ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ!», πρόσθεσε.

Με αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ απειλούν γερουσιαστές των ΗΠΑ

Η αμερικανική Γερουσία θα επιδιώξει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ακόμα και να προχωρήσει στην αναστολή της συμμετοχής της από το ΝΑΤΟ, εάν η Άγκυρα εισβάλει στη βορειοανατολική Συρία και επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ. «Θα εισαγάγουμε δικομματικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν εισβάλει στη Συρία και θα ζητήσουμε την αναστολή της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ, εάν επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, που βοήθησαν τις ΗΠΑ να καταστρέψει το χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους», έγραψε ο Γκρέιαμ σε ένα μήνυμά του στο Twitter.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ένα γεράκι και στενός σύμμαχος του Τραμπ, εξήγησε ότι εργάζεται με τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις βαν Χόλεν επί του νομοσχεδίου και ελπίζει για μια πλειοψηφία, επαρκή για να αντιμετωπίσει ένα προεδρικό βέτο. «Το Κογκρέσο πρέπει να το καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας» τόνισε ο Κρις βαν Χόλεν, καταγγέλλοντας την «απόφαση του Τραμπ να προδώσει» τους Κούρδους.

Μέλη και των δύο κομμάτων κατακεραύνωσαν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να επιτρέψει στην Τουρκία να εισβάλει στη βόρεια Συρία και να επιτεθεί στις κουρδικές δυνάμεις, που υπήρξαν ο βασικός εταίρος της Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ προειδοποίησε ότι η απόφαση θα θεωρηθεί ως «προδοσία» των Κούρδων και η Ουάσινγκτον ως ένας «αναξιόπιστος σύμμαχος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Άλλη μια απότομη στροφή Τραμπ, μετά την συνολικά ισχυρή αντίδραση - και από Ρεπουμπλικάνους - στις ΗΠΑ.Τώρα, αν τουίτ σαν το παρακάτω, απλά δείχνει κάποιον "που δεν στρέφει και το άλλο μάγουλο" (σχολιαστής johnzik σήμερα, στο άρθρο για Τραμπ κατά Μπάϊντεν), η δείχνει μια προσωπικότητα που θεωρεί εαυτήν υποκατάστατο του Θεού ("με τη μεγάλη απαράμιλλη σοφία μου") με όποιους κινδύνους περικλείει αυτό, ας το κρίνει ο καθένας. Απόπασμα τουίτ Τραμπ :"...αν η Τουρκία κάνει κάτι το οποίο, με τη μεγάλη απαράμιλλη σοφία μου, το θεωρήσω εκτός ορίων, τότε θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της..." Πηγή: www.lifo.gr