Bowie: Ο γάτος που παίρνει μόνος του το τραμ στη Χάγη

Bowie: Ο γάτος που παίρνει μόνος του το τραμ στη Χάγη Facebook Twitter
Φωτογραφίες Yann Prunier
0

Η χθεσινή μέρα ήταν μία συνηθισμένη Παρασκευή για τους πολίτες της Χάγης. Η πόλη ξύπνησε νωρίς και χιλιάδες κάτοικοι «πλημμύρισαν» τους δρόμους για να πάνε στις δουλειές τους. 

Ο συρμός στη γραμμή 2 του τραμ έκανε το καθημερινό δρομολόγιο του, μεταφέροντας εργαζόμενους, φοιτητές και συνταξιούχους στους προορισμούς τους, όταν οι πόρτες άνοιξαν και στο βαγόνι επιβιβάστηκε ένας λευκός γάτος, που έδειχνε να «ξέρει τι κάνει». 

Ο γάτος φορούσε λουράκι και κάποιοι από τους επιβάτες επιχείρησαν να οδηγήσουν το τετράποδο και πάλι στην αποβάθρα, ώστε να μην χαθεί και το αναζητά ο ιδιοκτήτης του. Ωστόσο ο Bowie δεν ήθελε με τίποτα να βγει στη βροχή, όπως περιγράφει στην ανάρτησή της στο Facebook η Βάσω Καλαϊτζή, Ελληνίδα που ζει χρόνια στην Ολλανδία. «Οι επιβάτες έγραψαν γι'αυτό κατευθείαν στα σόσιαλ μίντια, ενώ ο οδηγός τον πήρε μαζί του στην καμπίνα του. Ο κηδεμόνας βρέθηκε και θα παραλάβει τον Bowie από τα χέρια του οδηγού στον τελικό σταθμό του τραμ».

Bowie: Ο γάτος που παίρνει μόνος του το τραμ στη Χάγη Facebook Twitter
Φωτογραφίες Yann Prunier

Η ανάρτησή στο Facebook

 

«Λόγοι που αγαπώ αυτήν τη χωρα (νο 5847):
Εθεάθη γατούλης μέσα στο τραμ της γραμμής 2. Οι επιβάτες προσπάθησαν να τον βγάλουν έξω στην στάση στην οποία ανέβηκε, ώστε να μην απομακρυνθεί από το σπίτι του, όμως ο γλυκούλης δεν ήθελε με τίποτα να βγει στη βροχή. Οι επιβάτες έγραψαν γι'αυτό κατευθείαν στα σόσιαλ μίντια, ενώ ο οδηγός τον πήρε μαζί του στην καμπίνα του. Ο κηδεμόνας βρέθηκε και θα παραλάβει τον Bowie από τα χέρια του οδηγού στον τελικό σταθμό του τραμ 😻 Για την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με πιθανό πρόστιμο για τη μη αγορά εισιτηρίου».

Bowie: Ο γάτος που παίρνει μόνος του το τραμ στη Χάγη Facebook Twitter

Μιλώντας στο LiFO.gr, η Βάσω Καλαϊτζή περιγράφει τη φιλική αντιμετώπιση που απολαμβάνουν τα κατοικίδια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:  «Αυτό που μπορώ να πω εγώ ζώντας στην Ολλανδία και μετακινούμενη με τα ΜΜΜ καθημερινά, είναι πόσο pet-friendly και γενικότερα προσβάσιμα είναι. Τα κατοικίδια επιτρέπονται στα μέσα και χωρίς φίμωτρο, αρκεί ο κηδεμόνας να τα κρατά δίπλα του με λουρί». Όπως ίδια μας λέει, υπάρχει γενικότερα μεγάλο ενδιαφέρον και πρόνοια για τα ζώα που συμβιώνουν με τους περίπου 500.000 κατοίκους της διοικητικής πρωτεύουσας της χώρας. 

«Για να σου δώσω ακόμα ένα παράδειγμα, στη Χάγη έχουμε πολλούς γλάρους. Την πρώτη μου χρονιά εδώ, ένας γλάρος είχε τους νεοσσούς του στην ταράτσα του απέναντι κτιρίου. Στην προσπάθειά τους να πετάξουν, το ένα γλαράκι έπεσε από την ταράτσα στην αυλή της γειτόνισσας, η οποία αμέσως το μάζεψε και κάλεσε το δήμο. Ο δήμος εμφανίστηκε μέσα σε ένα δίωρο και πήρε το γλάρο προς περίθαλψη. Αυτό στην Ελλάδα δε θα συνέβαινε ούτε για σκύλο ή γάτα, πόσο μάλλον για πτηνό».

Σύμφωνα με την υπηρεσία του τραμ πάντως, ο Bowie είναι «γνωστός επιβάτης» και το χθεσινό δρομολόγιο του λευκού γάτου έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. «Του αρέσει να κάνει βόλτες με το τραμ και γι' αυτό του έχει δοθεί κάρτα απεριόριστων διαδρομών».

Bowie: Ο γάτος που παίρνει μόνος του το τραμ στη Χάγη Facebook Twitter
Εδώ παλιότερο αφιέρωμα στην «ταξιδιάρα» γάτα: «Ο γάτος Bowie κάνει τακτικά βόλτες με το Τραμ 2»
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ