Αυστραλία: Θύελλα αντιδράσεων για αστυνομικό που για πλάκα λιθοβολεί φασκωλόμυ

Αυστραλία: Θύελλα αντιδράσεων για αστυνομικό που για πλάκα λιθοβολεί φασκωλόμυ Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που λιθοβολεί με αγριότητα έναν φασκωλόμυ, χαρακτηριστικό μαρσιποφόρο ζώο της Αυστραλίας.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Facebook και δείχνει έναν άνδρα χωρίς μπλούζα να πετά πέτρες στο ανυπεράσπιστο ζώο, το οποίο προσπαθεί να απομακρυνθεί ενώ ένας άλλος άνδρας ακολουθεί με αυτοκίνητο και καταγράφει.

Το άτομο που βιντεοσκοπεί τον ενθαρρύνει και ο δράστης χτυπά με πέτρα τον φασκωλόμυ στο κεφάλι αρκετές φορές. «Τον σκότωσες αδερφέ», φωνάζει ο άντρας στον αστυνομικό ο οποίος ποζάρει γελώντας στην κάμερα.

Ο επίτροπος της αστυνομίας, Γκραντ Στίβενς, δήλωσε ότι οι ενέργειες στο βίντεο ήταν «αποτρόπαιες» ενώ επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός και πως η υπόθεση ερευνάται. «Θέλω να  σας καθησυχάσω ότι οι ενέργειες στο βίντεο δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες που περιμένω από τους υπαλλήλους μου», είπε.

Ο Οργανισμός Ευαισθητοποίησης για τον Φασκωλόμυ, η ομάδα για τα ζώα, δημοσιοποίησε το υλικό στο Facebook και ξεκίνησε να συγκεντρώνει υπογραφές, ζητώντας την περαιτέρω προστασία των μαρσιποφόρων και την τιμωρία του δράστη. Μέσα σε σχεδόν δέκα ώρες συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 55.000 υπογραφές στήριξης του αιτήματος

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ