Αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που λιθοβολεί με αγριότητα έναν φασκωλόμυ, χαρακτηριστικό μαρσιποφόρο ζώο της Αυστραλίας.

 

Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Facebook και δείχνει έναν άνδρα χωρίς μπλούζα να πετά πέτρες στο ανυπεράσπιστο ζώο, το οποίο προσπαθεί να απομακρυνθεί ενώ ένας άλλος άνδρας ακολουθεί με αυτοκίνητο και καταγράφει.

 

Το άτομο που βιντεοσκοπεί τον ενθαρρύνει και ο δράστης χτυπά με πέτρα τον φασκωλόμυ στο κεφάλι αρκετές φορές. «Τον σκότωσες αδερφέ», φωνάζει ο άντρας στον αστυνομικό ο οποίος ποζάρει γελώντας στην κάμερα.

 

Ο επίτροπος της αστυνομίας, Γκραντ Στίβενς, δήλωσε ότι οι ενέργειες στο βίντεο ήταν «αποτρόπαιες» ενώ επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός και πως η υπόθεση ερευνάται. «Θέλω να  σας καθησυχάσω ότι οι ενέργειες στο βίντεο δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες που περιμένω από τους υπαλλήλους μου», είπε.

 

Ο Οργανισμός Ευαισθητοποίησης για τον Φασκωλόμυ, η ομάδα για τα ζώα, δημοσιοποίησε το υλικό στο Facebook και ξεκίνησε να συγκεντρώνει υπογραφές, ζητώντας την περαιτέρω προστασία των μαρσιποφόρων και την τιμωρία του δράστη. Μέσα σε σχεδόν δέκα ώρες συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 55.000 υπογραφές στήριξης του αιτήματος