ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται Facebook Twitter
2

Την χρονιά 1955-56 η Ανέτ Άντκινς και ο Μπομπ Χάρβεϊ φοιτούσαν ακόμη στο σχολείο, ήταν ζευγάρι και πολύ ερωτευμένοι μεταξύ τους. 

Στον χορό της αποφοίτησης πήγαν μαζί και ποτέ δεν ξέχασαν τα δυο τραγούδια «Chances Are» και «The Twelfth of Never» του Johnny Mathis, που χόρεψαν εκείνο το βράδυ. Πριν τον μεγάλο χορό, κάθισαν σε έναν καναπέ και πόζαραν για τις τυπικές αναμνηστικές φωτογραφίες. Θα περνούσαν δεκαετίες μέχρι κάποιος από τους δυο να τις δει ξανά.

«Νόμιζα πως ήμουν ερωτευμένη», λέει η Ανέτ. Ο Μπομπ πάλι ήταν σίγουρος πως είχε ερωτευτεί. Όπως εξηγεί η ίδια, οι δυο τους συναντήθηκαν επειδή αποφασίστηκε πως θα είχε καλύτερη μόρφωση στο Γούντμπριτζ παρά στο Κεντάκι, οπότε την έστειλαν να μείνει με τους θείους της και να τελειώσει εκεί το Λύκειο. «Ήταν το πιο όμορφο κορίτσι που είχα δει ποτέ στη ζωή μου. Ένιωσα τρελά, απόλυτα και 100% ερωτευμένος μαζί της. Τα περάσαμε τέλεια εκείνη τη χρονιά», λέει ο Μπομπ.

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται Facebook Twitter

Μετά ήρθε το καλοκαίρι και η Ανέτ πήγε στη Φλόριντα για διακοπές με τους γονείς της. Όταν έφυγε τον Ιούνιο, ήταν η πρώτη φορά που ράγισε η καρδιά του Μπομπ,λέει ο ίδιος. Στο Μαϊάμι εκείνη γνώρισε και ερωτεύτηκε κάποιον άλλον, τον μελλοντικό της σύζυγο Τζον Κάλαχαν, με τον οποίο παντρεύτηκαν τελικά το 1961. Η Ανέτ επέστρεψε από τις διακοπές της για την τελευταία χρονιά στο σχολείο. 

«Βλέπω τον Μπομπ να έρχεται προς το μέρος μου. Εγώ ήμουν μπροστά στο ντουλάπι μου. Είχε ανοίξει τα χέρια του να με αγκαλιάσει και εγώ του είπα, "Μπομπ, βρήκα κάποιον άλλον και δεν θέλω να βγαίνουμε πια», θυμάται η Ανέτ, που σήμερα μετανιώνει για τον σκληρό τρόπο που του μίλησε. «Μου ράγισε την καρδιά για δεύτερη φορά», συμπληρώνει ο Μπομπ, εξηγώντας πως επειδή «ήμουν κύριος, της είπα εντάξει». Όπως λέει εκείνη η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη, καθώς ένιωθε πολλή μοναξιά μετά τον χωρισμό τους και στενοχώρια βλέποντάς την καθημερινά, αφού ήταν ακόμη ερωτευμένος.

Μετά την αποφοίτηση οι δρόμοι τους χώρισαν έξι ολόκληρες δεκαετίες. Τον επόμενο όμως μήνα, οι 80χρονοι σήμερα Ανέτ και Μπομπ παντρεύονται.

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται Facebook Twitter

Για τα επόμενα 63 χρόνια, οι δυο τους έκαναν πλούσιες, ευτυχισμένες αλλά πολύ χωριστές ζωές. Η Ανέτ έγινε νοσηλεύτρια, παντρεύτηκε τον Τζον Κάλαχαν και έκανε οικογένεια. Το 1959 ο Μπομπ γνώρισε και παντρεύτηκε την Νταϊάν και μαζί έκαναν επίσης μια όμορφη οικογένεια. Παρόλο που ζούσαν ευτυχισμένοι, δεν σταμάτησαν ποτέ να σκέφτονται ο ένας τον άλλον.

Τον Ιανουάριο του 2015 ο άντρας της Ανέτ πέθανε. Ο Μπομπ έμεινε επίσης χήρος, όταν η γυναίκα πέθανε από καρκίνο το 2017. Αυτή τη στιγμή δίνει και ο ίδιος μάχη με την νόσο, αλλά η θεραπεία του πηγαίνει καλά. Πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι και εκείνη την περίοδο σκεφτόταν έντονα την Ανέτ. «Αναρωτιόμουν πώς θα ήταν τα παιδιά μας. Την σκεφτόμουν πολύ και την έψαξα στο Google». Τότε ήταν που έμαθε πως ο σύζυγός της είχε πεθάνει εδώ και τέσσερα χρόνια. «Η καρδιά μου πέταξε. Φοβήθηκα μήπως είχε βρει άλλον, μήπως την είχα χάσει ξανά», λέει ο Μπομπ.

Στο μεταξύ και η Ανέτ σκεφτόταν τον Μπομπ. Πρόσφατα είχε βρει εκείνες τις παλιές φωτογραφίες τους από τον χορό της αποφοίτησης. «Εκείνες οι φωτογραφίες με έκαναν να τον σκεφτώ και να ξεκινήσω να τον ψάχνω», λέει η Ανέτ. Μόνο που ήταν ο Μπομπ εκείνος που την εντόπισε πρώτος.

Για να την προσεγγίσει, έκανε αρχικά μια δωρεά στην μονάδα υγεία όπου νοσηλευόταν ο άντρας της πριν πεθάνει. Μετά την έστειλε μια κάρτα για συλλυπητήρια και μέσα έγραψε το τηλέφωνό του. Οκτώ ημέρες αργότερα, του άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή. «Χόρευα μόνος μου στο δωμάτιο.Όταν μου τηλεφώνησε, δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήμουν ακόμη τρελά ερωτευμένος με αυτή τη γυναίκα», λέει ο Μπομπ. Εκείνη του είπε πως τον έψαχνε για χρόνια. Μετά από δυο μέρες, ο Μπομπ ήδη κατευθυνόταν στο Οχάιο για να την συναντήσει. «Οδήγησα για 500 μίλια. Όταν έφτασα σπίτι της και άνοιξε την πόρτα, η καρδιά μου λύγισε. Της είχα φέρει λουλούδια», λέει ο Μπομπ. «Μου κρατούσε το πρόσωπο και με τα δυο τους χέρια και με φιλούσε», θυμάται η Ανέτ, σημειώνοντας πως ήταν σαν είχαν επιστρέψει στο 1956. «Την αγαπάω βαθιά, κάθε μέρα και περισσότερο», λέει ο Μπομπ. 

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται Facebook Twitter

Αν και ανησυχούσαν πολύ για την αντίδραση των παιδιών τους, αυτά με χαρά τούς έδωσαν την ευχή τους για να παντρευτούν. Ο γάμος θα γίνει τον επόμενο μήνα. «Θυμάμαι ρώτησα τον γιο μου πώς να την χαιρετίσω όταν την δω για πρώτη φορά και μου είπε, "φίλησέ την σαν να ήταν χτες"», λέει ο Μπομπ. «Νομίζω μερικές φορές πως δεν θα μπορούσα να την αγαπήσω περισσότερο, αλλά πάντα υπάρχει το αύριο», προσθέτει. 

Με την βοήθεια της κόρη της, Λόρα, η Μπομπ έκανε πρόταση γάμου στην Ανέτ σε μια παραλία πριν από μερικές εβδομάδες, με ένα βίντατζ δαχτυλίδι του 1950. «Συμβολίζει το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και το ταξίδια μας μαζί», λέει η Ανέτ.

Με πληροφορίες από USA Today 

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άτιμα απωθημένα... Ωστόσο μια χαρα ζεις και προχωράς μαζί τους. Υ. Γ. Ενδιαφέρουσα και γλυκιά ιστορία, όπως και κάθε ιστορία που επιβεβαιώνει ότι σε όλες τις ηλικίες μπορεί να μας αγγίξει ο έρωτας και η ζωή. :)