Πτώχευση Thomas Cook: Ποιο είναι το κόστος σε Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο

Πτώχευση Thomas Cook: Ποιο είναι το κόστος σε Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο Facebook Twitter
0

Δεν είναι μόνο η ελληνική τουριστική αγορά, που αισθάνεται τον αντίκτυπο από την πτώχευση της Thomas Cook. Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της μεγάλης τουριστικής εταιρείας σε Τούρκια, Ισπανία και Κύπρο. 

Σύμφωνα με το Bloomberg oι τουριστικές αρχές της Ισπανίας υπολογίζουν τις  απλήρωτες υποχρεώσεις σε τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο δεδομένων και των πολλών ακυρώσεων για τους προσεχείς μήνες.

To πλήγμα είναι ισχυρότερο για τις Κανάριες Νήσους, όπου ο τουρισμός καλύπτει το 40% της απασχόλησης και το 35% του ΑΕΠ. Η Thomas Cook έφερνε περίπου το 25% του τουριστικού όγκου στα νησιά.

Στην Κύπρο από την άλλη το χειρότερο δυνατό σενάριο κάνει λόγο για πλήγμα 175 εκατ. ευρώ, ενώ στην Τουρκία οι απλήρωτες οφειλές της Thomas Cook ανέρχονται σε πάνω από 100 εκατ. λίρες (113 εκατ. ευρώ).

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές ξένες αγορές η Thomas Cook λειτουργούσε μέσω θυγατρικών και οι φορείς του τουρισμού περιμένουν τώρα να δουν εάν η κατάρρευση θα είναι πλήρης ή θα μπορέσουν κάποιες θυγατρικές να σταθούν όρθιες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM