Πτώχευση Thomas Cook: Ποιο είναι το κόστος σε Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο

Πτώχευση Thomas Cook: Ποιο είναι το κόστος σε Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο Facebook Twitter
0

Δεν είναι μόνο η ελληνική τουριστική αγορά, που αισθάνεται τον αντίκτυπο από την πτώχευση της Thomas Cook. Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της μεγάλης τουριστικής εταιρείας σε Τούρκια, Ισπανία και Κύπρο. 

Σύμφωνα με το Bloomberg oι τουριστικές αρχές της Ισπανίας υπολογίζουν τις  απλήρωτες υποχρεώσεις σε τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο δεδομένων και των πολλών ακυρώσεων για τους προσεχείς μήνες.

To πλήγμα είναι ισχυρότερο για τις Κανάριες Νήσους, όπου ο τουρισμός καλύπτει το 40% της απασχόλησης και το 35% του ΑΕΠ. Η Thomas Cook έφερνε περίπου το 25% του τουριστικού όγκου στα νησιά.

Στην Κύπρο από την άλλη το χειρότερο δυνατό σενάριο κάνει λόγο για πλήγμα 175 εκατ. ευρώ, ενώ στην Τουρκία οι απλήρωτες οφειλές της Thomas Cook ανέρχονται σε πάνω από 100 εκατ. λίρες (113 εκατ. ευρώ).

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές ξένες αγορές η Thomas Cook λειτουργούσε μέσω θυγατρικών και οι φορείς του τουρισμού περιμένουν τώρα να δουν εάν η κατάρρευση θα είναι πλήρης ή θα μπορέσουν κάποιες θυγατρικές να σταθούν όρθιες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM