Μπολσονάρου: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις φλόγες όπως τα ΜΜΕ θα ήθελαν να πιστέψουμε

Μπολσονάρου: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις φλόγες όπως τα ΜΜΕ θα ήθελαν να πιστέψουμε Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα πως το τροπικό δάσος του Αμαζονίου δεν καταστρέφεται από τις πυρκαγιές όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ «που ψεύδονται» και πως το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την περιοχή οφείλεται στον μεταλλευτικό της πλούτο και στη βιοποικιλότητα, και όχι για τους αυτόχθονες κατοίκους του.

Σε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Μπολσονάρου δήλωσε πως δεν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός ότι η Αμαζονία ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά και πως οποιαδήποτε ξένη βοήθεια για να προστατευθεί το τροπικό δάσος πρέπει να σέβεται πλήρως την κυριαρχία της Βραζιλίας. «Αντί να μας βοηθήσουν», ορισμένες χώρες, στη βάση «ψεμάτων των ΜΜΕ», «συμπεριφέρονται με ασεβή και αποικιακό τρόπο, επιτιθέμενες στην κυριαρχία μας», είπε.

Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε καμία χώρα αλλά χαρακτήρισε «γελοία πρόταση» την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να δημιουργηθεί ένα «διεθνές καθεστώς» για την προστασία της Αμαζονίας. «Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται σήμερα από τις φλόγες όπως θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε τα ΜΜΕ», είπε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Μπολσονάρου: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις φλόγες όπως τα ΜΜΕ θα ήθελαν να πιστέψουμε Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Μη διστάσετε να έρθετε στη Βραζιλία, είναι μια χώρα πολύ διαφορετική από αυτήν που βλέπετε στην τηλεόραση και στις εφημερίδες», είπε. Από τον Ιανουάριο έως τις 19 Σεπτεμβρίου, παρά μια μικρή υποχώρηση των πυρκαγιών από τις αρχές αυτού του μήνα, η Βραζιλία κατέγραψε αύξηση κατά 56% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους στον αριθμό των δασικών πυρκαγιών, εκ των οποίων περίπου οι μισές (47%) σημειώνονται στην Αμαζονία.

Οι πυρκαγιές αυτές, στην πλειονότητά τους εμπρησμοί, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν χώρο για την κτηνοτροφία βοοειδών και για τις καλλιέργειες και συνοδεύουν μια καλπάζουσα αποψίλωση: στην Αμαζονία αυτή η τελευταία έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά την άνοδο στην εξουσία του Ζαΐχ Μπολσονάρου τον Ιανουάριο, με ρυθμό 110 γήπεδα ποδοσφαίρου την ώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/ΑFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM