Για πρώτη φορά εκκλησία, τζαμί και συναγωγή σε κοινό χώρο - Υψηλού συμβολισμού πρότζεκτ στο Άμπου Ντάμπι

Για πρώτη φορά εκκλησία, τζαμί και συναγωγή σε κοινό χώρο - Υψηλού συμβολισμού πρότζεκτ στο Άμπου Ντάμπι Facebook Twitter
Φωτογραφία: WAM
1

Για πρώτη φορά στην ιστορία μία εκκλησία, ένα τζαμί και μία συναγωγή θα δημιουργηθούν σε έναν κοινό χώρο - ορόσημο, στο Άμπου Ντάμπι

Το μοναδικό εγχείρημα, με όνομα "Abrahamic Family House", θα ολοκληρωθεί το 2022. Θα αποτελεί ένα μέρος θρησκευτικής ανεκτικότητας και εκπαίδευσης, που θα φέρνει κοντά τις θρησκείες και θα στέλνει ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο. Το "Abrahamic Family House" αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Οι εργασίες κατασκευής, στο Νησί Σααντιγιάτ αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά. Το "Abrahamic Family House", που ονομάστηκε έτσι για να τιμήσει τον προφήτη Αβραάμ, σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Sir David Adjaye.

Η ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου έρχεται λίγους μήνες μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί προϊόν της συμφωνίας για την «Αδερφοσύνη των Ανθρώπων» που υπέγραψαν ο Ποντίφικας και ο Μεγάλος Ιμάμης του αλ Άζχαρ. Το έργο αποτελεί ένα από τα πρώτα εγχειρήματα της Ανώτερης Επιτροπής για την Αδερφοσύνη των Ανθρώπων που συνεδρίασε για δεύτερη φορά στη δημοτική βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, όπου και μοιράστηκε το όραμά της για την καλλιέργεια μίας κουλτούρας αμοιβαίου σεβασμού και διαλόγου πέρα από την καταγωγή, τις πεποιθήσεις και τις εθνικότητας. Η συνάντηση της επιτροπής συνέπεσε με τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η πρώτη συνάντηση της πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εφέτος στο Βατικανό.

Το συγκρότημα θα αποτελείται από τρία κύρια κτίρια, μία εκκλησία, ένα τζαμί και μία συναγωγή, τα οποία θα συνδέονται μέσω ενός κεντρικού κήπου. Εκεί θα βρίσκεται ένα μουσείο και ένα εκπαιδευτικό κέντρο. Παρότι οι τρεις λατρευτικοί χώροι θα έχουν το ίδιο ύψος, τα σχέδιά τους και οι εσωτερικοί τους χώροι διαφέρουν. 

Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο έργο του Sir David Adjaye ήταν το Smithsonian Institution National Museum of African American History and Culture που εγκαινιάστηκε στην Ουάσινγκτον το 2016 και το κόστος του άγγιξε τα 540 εκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από Gulf News/The National/Arab News

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια