Ζαν Ιβ Λε Ντριάν: Η Γαλλία δεν προτίθεται να παρέχει άσυλο στον Σνόουντεν

Ζαν Ιβ Λε Ντριάν: Η Γαλλία δεν προτίθεται να παρέχει άσυλο στον Σνόουντεν Facebook Twitter
0

Ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τη Γαλλία να παρέχει πολιτικό άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν, δηλώνει ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Ειδικότερα, η Γαλλία δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφαση του 2013 κατά την οποία αρνείται να παρέχει άσυλο στον πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.


Την Δευτέρα, ο Σνόουντεν είχε δηλώσει πως θα ήθελε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν να του παρέχει πολιτικό άσυλο στη χώρα, με αφορμή τη δήλωση μιας υπουργού της Γαλλικής κυβέρνησης που είχε πει πως αν ήταν στο χέρι της θα το είχε πράξει η ίδια.

Εντωμεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν την Τετάρτη αγωγή εναντίον του πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας υποστηρίζοντας ότι το νέο βιβλίο του παραβιάζει τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει. Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά με την αγωγή της να της επιδικαστούν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στους Bob Vylan την είσοδο στη χώρα μετά το σύνθημα για τους IDF στο Glastonbury

Διεθνή / Έρευνα στους Bob Vylan για σύνθημα με τους IDF στο Glastonbury – Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση έχει καταγραφεί ως «παραβίαση της δημόσιας τάξης», ενώ η εταιρεία που εκπροσωπούσε το συγκρότημα διέκοψε τη συνεργασία τους
LIFO NEWSROOM
Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Διεθνή / Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Οι επιθέσεις δεν οργανώνονται από κάποιο ισλαμιστικό παρακλάδι, αλλά –σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές– από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM