Τρυποφοβία - Τα νέα iPhone 11 Pro δημιουργούν πρόβλημα σε όσους φοβούνται τις τρύπες

Τρυποφοβία - Τα νέα iPhone 11 Pro δημιουργούν πρόβλημα σε όσους φοβούνται τις τρύπες Facebook Twitter
Τρυποφοβία: μια κατάσταση που είναι πρόβλημα για πολλούς και που τώρα φέρεται να πυροδοτείται και από τον σχεδιασμό των νέων iPhone
2

Οι άνθρωποι με τρυποφοβία, μια κατάσταση που συνδέεται με το φόβο των μικρών οπών, ισχυρίστηκαν ότι ο σχεδιασμός του iPhone 11 Pro της Apple εντείνει τη φοβία τους.

Θα μπορούσε να είναι μια σατιρική είδηση, αλλά οι αναφορές είναι πολλές στα σόσιαλ μίντια και πλέον η τρυποφοβία από τα νέα iPhone είναι θέμα που εκτός από viral, εξετάζεται από το BBC μέχρι το CNN. Κατά την αποκάλυψή των νέων συσκευών την Τρίτη, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η προσοχή τους στράφηκε υπερβολικά στην πίσω κάμερα, με τους τρεις φακούς υψηλής ισχύος να είναι τοποθετημένοι τόσο κοντά μεταξύ τους. Και εκατοντάδες χρήστες smartphone ισχυρίζονται τώρα ότι ο νέος σχεδιασμός ενέτεινε ή πυροδότησε την «τρυποφοβία» τους, μια αποστροφή προς τις συστάδες μικρών οπών.

Ο ανεπίσημος όρος τρυποφοβία (trypophobia) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2005 στο online φόρουμ Reddit και από τότε έχει αναφερθεί ευρέως στα social media. Η αμερικανίδα ηθοποιός Sarah Paulson και το μοντέλο Kendall Jenner είναι μεταξύ εκείνων που λένε ότι αντιμετωπίζουν μια τέτοια φοβία.

Ο επιστήμονας οφθαλμιατρικής Dr Geoff Cole, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε μέρος στην πρώτη επιστημονική μελέτη της τρυποφοβίας σε συνεργασία με τον συνάδελφό του, τον καθηγητή Arnold Wilkins.

Οι άνθρωποι με τρυφοφοβία αισθάνονται αποστροφή όταν κοιτάζουν μικρές τρύπες. «Το έχουμε όλοι, είναι απλά θέμα κλίμακας» δήλωσε ο Dr Cole στο BBC News. Η αποστροφή στις μικρές τρύπες μπορεί να είναι πολύ ακραία, σύμφωνα με την μελέτη τους. Οι ερευνητές ανέφεραν μαρτυρίες από μερικούς ανθρώπους που έκαναν εμετό και άλλους που δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να πάνε για δουλειά για αρκετές ημέρες.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τι λες ρε παιδί μου? Τρομερό!Έπαθαν τέτοιο πράγμα οι άνθρωποι με τρυποφοβία?Ε εντάξει ας μην πάρουν το νέο iphone. Έχει και άλλα κινητά να κάνουν τη δουλειά τους.