Η Βόρεια Κορέα βάζει μπροστά και τους πυρηνικούς αντιδραστήρες

2

Σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια οδηγεί την κρίση με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα που ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει και πάλι πυρηνικό αντιδραστήρα, -ο οποίος είχε κλείσει το 2007- για να τον χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τους φόβους της Ουάσιγκτον για την κατασκευή πυραύλων με πυρηνική κεφαλή που θα μπορούν να φτάσουν στο έδαφος των ΗΠΑ.

Η Πιονγκγιανγκ κυκλοφόρησε εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού και video στο οποίο τα βορειοκορεατικά στρατεύματα φαίνεται να εξασκούνται στη σκοποβολή σε ομοιώματα αμερικανών στρατιωτών και νοτιοκορεατών ηγετών. Σε άλλο video εμφανίζονται βορειοκορεατικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν αμερικανικές πόλεις ενώ την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Kim Jong Un που τον δείχνει να υπογράφει χαρτιά, δίνοντας το οκ ώστε οι ρουκέτες να στοχεύουν αμερικανικές πόλεις συμπεριλαμβανομένων της Ουάσιγκτον, του Λος Άντζελες και του Ώστιν, στο Τέξας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στην περιοχή μαχητικά stealth για να  λάβουν μέρος σε παιχνίδια πολέμου στο πλευρό της  Νότιας Κορέας ενώ αυτή την εβδομάδα στάθληκε στην περιοχή και το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS John S. McCain.  

Οι απειλές της Βόρειας Κορέας δεν στοχεύουν μόνο τη Νότια Κορέα και τiς ΗΠΑ, τις οποίες θέλουν να οδηγήσουν σε μια αλλαγή πολιτικής. Στοχεύουν και στην ενδυνάμωση της εικόνας στο εσωτερικό της χώρας, του νέου ηγέτη Kim Jong Un με την απεικόνιση του ως ενός ισχυρού στρατιωτικού ηγέτη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Kim Jong Un θέλει να εκδικηθεί που τα αμερικανάκια της ηλικίας του έπαιζαν medal of honor στο playstation ενώ αυτός δεν είχε....Λίγα τα ψωμιά του, ακόμα και σε τόσο απολυταρχικά καθεστώτα όταν κάνεις τέτοιες χοντράδες, κάποιος θα σε φάει και θα πάρει την θέση σου.
Αυτοί ή που θα καταφέρουν να επιτεθούν στις ΗΠΑ εκεί που δεν θα το περιμένει κανεις,ή που θα ανατιναχθούν μονοι τους καμια μέρα.Εγώ στοιχηματίζω στο δεύτερο.