Μαχαίρωσαν στη φυλακή τον δολοφόνο του Ρόμπερτ Κένεντι

Μαχαίρωσαν στη φυλακή τον δολοφόνο του Ρόμπερτ Κένεντι Facebook Twitter
Ο Σιρχάν βρέθηκε μαχαιρωμένος στη φυλακή
1

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι, ο οποίος είναι κρατούμενος σε φυλακή της Καλιφόρνια.

Ο Σιρχάν Σιρχάν, φέρεται να δέχθηκε την επίθεση την Παρασκευή το βράδυ. Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρεται το όνομα του κρατούμενου που δέχθηκε την επίθεση, αλλά, μίντια όπως το ΒΒC και το ΤΜΖ αναφέρουν πως είναι ο 75χρονος άνδρας που δολοφόνησε τον αδελφό του επίσης δολοφονηθέντα προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι.

Σύμφωνα με πηγές από το σωφρονιστικό κατάστημα, ο δράστης εντοπίστηκε και είναι στην απομόνωση ενώ αναμένεται να γίνει έρευνα για το περιστατικό. Ο Σιρχάν νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και δεν κινδυνεύει η ζωή του, αναφέρουν οι πηγές.

Μαχαίρωσαν στη φυλακή τον δολοφόνο του Ρόμπερτ Κένεντι Facebook Twitter

Ο 75χρονος Σιρχάν από την Παλαιστίνη, καταδικάστηκε για τη φονική επίθεση στον γερουσιαστή Κένεντι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου του 1968 στο Λος Άντζελες. Η δολοφονική επίθεση έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του Κένεντι στους προκριματικούς για την προεδρική κούρσα στην Καλιφόρνια όπου πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Κένετι πέθανε μετά από 24 ώρες στο νοσοκομείο.

Μαχαίρωσαν στη φυλακή τον δολοφόνο του Ρόμπερτ Κένεντι Facebook Twitter
Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι

Αρχικά ο Σιρχάν καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά όταν η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Καλιφόρνια, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Στη δίκη του είχε αρχικά υποστηρίξει πως δεν θυμόταν καν να επιτίθεται στον Κένεντι. Αργότερα, σε μια συνέντευξή του, είπε πως είχε αισθανθεί προδομένος από την στήριξη του Κένεντι στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του «Πολέμου των έξι ημερών», το 1967.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια