Η Σλοβενία κατασκευάζει νέο τμήμα φράχτη για την αναχαίτιση μεταναστών

Η Σλοβενία κατασκευάζει νέο τμήμα φράχτη για την αναχαίτιση μεταναστών Facebook Twitter
EPA / Φωτό Αρχείου
1

Η Σλοβενία ξεκίνησε τις εργασίες για ένα επιπλέον τμήμα ενός φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της με την Κροατία με σκοπό να αναχαιτίσει έναν αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα παράνομα.


Η αστυνομία της Σλοβενίας κατέγραψε 7.415 μετανάστες τους πρώτους επτά μήνες του έτους, μια αύξηση 56% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν σε πλούσιες δυτικές χώρες μέσω των Βαλκανίων. 


Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση υπέγραψε ένα συμβόλαιο με τη σερβική εταιρία Legi-SGS για την κατασκευή 40 χλμ. φράχτη στα σύνορα με την Κροατία. Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού το συνολικό μήκος του φράχτη θα φτάνει τα 219 χλμ. και θα καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο των συνόρων της Σλοβενίας με την Κροατία. Το σύνολο των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων της Σλοβενίας είναι 1.370 χλμ. «Ο φράκτης θα κατασκευαστεί προσωρινά σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο προκειμένου να αποτραπούν παράνομες διελεύσεις των κρατικών συνόρων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών τους», δήλωσε η Ιρένα Λίκαρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Φωτογράφος του Reuters κοντά στο χωριό Πρέλοκα στη νότια Σλοβενία είδε κατασκευαστικές εργασίες υπό εξέλιξη στο σημείο. Η Λίκαρ δήλωσε πως το ακριβές χρονοδιάγραμμα και η τοποθεσία για την κατασκευή του φράχτη δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Η Σλοβενία άρχισε να κατασκευάζει έναν συνοριακό φράχτη στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν μέσα σε έξι μήνες περίπου μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες πέρασαν από τη χώρα. Αυτό το νέο τμήμα του φράχτη θα έχει ύψος περίπου 2,5 μέτρα και κατασκευάζεται στις όχθες του ποταμού Κόλπα ανάμεσα στη Σλοβενία και την Κροατία.


Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν συναντά μεγάλες αντιδράσεις στη Σλοβενία, αν και ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών τάσσονται εναντίον του φράχτη από συρματόπλεγμα. Οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες είναι από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και το Μπαγκλαντές. Μόνο ένα μικρό ποσοστό τους επιδιώκει να λάβει άσυλο στη Σλοβενία, με τους περισσότερους να συνεχίζουν το ταξίδι τους στη γειτονική Ιταλία και την Αυστρία.


Τον περασμένο μήνα η ιταλική και η σλοβενική αστυνομία ξεκίνησαν κοινές συνοριακές περιπολίες στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη ροή των παράτυπων μεταναστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια