Μαδρίτη: Πανικός και τραυματίες σε πτήση από ακραίες αναταράξεις

Μαδρίτη: Πανικός και τραυματίες σε πτήση από ακραίες αναταράξεις Facebook Twitter
0

Συνολικά 13 άτομα χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα στο αεροδρόμιο Adolfo Suarez-Barajas της Μαδρίτης και εννέα μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα που προκλήθηκαν από ακραίες αναταράξεις σε πτήση μεταξύ του νησιού του Μαυρίκιου και της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το ισπανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE ανέφερε την Τετάρτη ότι η πτήση της αεροπορικής εταιρείας "Evelop" έχασε απότομα ύψος 300 μέτρων εξαιτίας των αναταράξεων και ότι τραυματίστηκαν τρία μέλη του πληρώματος και δέκα επιβάτες.

Η εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι το αεροσκάφος έχανε ύψος για περίπου 15 δευτερόλεπτα πριν οι πιλότοι καταφέρουν να ανακτήσουν τον έλεγχο. Η εφημερίδα αναφέρει ωστόσο πως οι τραυματίες ήταν 16. Σύμφωνα με το Reuters το περιστατικό συνέβη ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Αιθιοπία.

Η εφημερίδα El Mundo μετέφερε σήμερα τη μαρτυρία ενός επιβάτη που περιέγραψε πως κατά τη διάρκεια των αναταράξεων, πολλοί άνθρωποι «εκσφενδονίστηκαν προς την οροφή του αεροπλάνου, πετούσαν στον αέρα, όπως ακριβώς βλέπουμε στις ταινίες».«Νομίζαμε ότι θα πεθάνουμε» είπε στην El Mundo, προσθέτοντας ότι μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι επιβάτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και αγκαλιάζονταν.

Οι τραυματίες αντιμετωπίστηκαν από ιατρικές ομάδες στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, αφού το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια το απόγευμα της Τρίτης και πως όλοι όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στη συνέχεια, σήμερα έλαβαν εξιτήριο.

Το RTVE ανέφερε ότι οι επιβάτες που τραυματίστηκαν, υπέστησαν κυρίως εκδορές και μώλωπες και ότι όσοι τραυματίστηκαν δεν φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους όταν το αεροσκάφος χτυπήθηκε από τις αναταράξεις.

Σύμφωνα με την El Pais, πριν το αεροπλάνο αρχίσει να χάνει ύψος, ο πιλότος είχε ήδη προειδοποιήσει τους 353 επιβάτες ότι το αεροσκάφος περνούσε από μια ζώνη αναταράξεων και είχε ενεργοποιήσει το σήμα που απαιτείται για τη χρήση των ζωνών ασφαλείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ