Νιγηρία: 15χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του - Ήθελε να αγοράσει ρούχα

Νιγηρία: 15χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του - Ήθελε να αγοράσει ρούχα Facebook Twitter
0

Ένας 15χρονος από τη Νιγηρία συνελήφθη, αφού σκηνοθέτησε την απαγωγή του με φίλους του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του. 

Ο έφηβος και οι συνεργοί του, ηλικίας 15-22 ετών, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς απαιτούσαν λύτρα ύψους 500.000 νάιρα (1.250 ευρώ).

«Είχαν σκηνοθετήσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό, Τέρνα Τιόπεβ.

Όταν ρωτήθηκαν για τα κίνητρά τους, οι νέοι υποστήριξαν ότι ήθελαν να αγοράσουν καινούργια ρούχα, εξήγησε ο αξιωματικός.

Λίγες ημέρες πριν από την ψεύτικη απαγωγή, ο πατέρας του εφήβου είχε πουλήσει το αυτοκίνητό του για να πληρώσει τα έξοδα για το σχολείο των παιδιών του και τους λογαριασμούς του σπιτιού, έναντι του ποσού των 500.000 νάιρα, όσα, δηλαδή, απαιτούσαν οι υποτιθέμενοι απαγωγείς.

«Τηλεφώνησαν στον πατέρα του και του είπαν ότι ο γιος του είχε μεταφερθεί σε μια άλλη πολιτεία κι ότι θα τον σκότωναν εάν ειδοποιούσε την αστυνομία» εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό.

Συγκλονισμένος, ο πατέρας του εφήβου κάλεσε την αστυνομία έπειτα από κάποιες ημέρες. Οι ερευνητές κατάφεραν να τους βρουν, σε ένα σπίτι στην ίδια πόλη, και να ξεδιαλύνουν την υπόθεση από το νούμερο του τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν οι ψεύτικοι απαγωγείς.

Με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM