Διεθνής Αμνηστία: Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις

Διεθνής Αμνηστία: Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις Facebook Twitter
EPA
2

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε την Τετάρτη ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας τους επισκέπτες της χώρας να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή.

Η οργάνωση εξήγησε ότι έδωσε στη δημοσιότητα την «οδηγία» αυτή λόγω «της ανεξέλεγκτης βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, η οποία είναι πλέον τόσο διαδεδομένη στις ΗΠΑ που σηματοδοτεί κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η προειδοποίηση της Διεθνούς Αμνηστίας — συνταγμένη κατά τρόπο ώστε να θυμίζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται άλλες χώρες — τονίζει ότι οι επισκέπτες στις ΗΠΑ πρέπει να «επαγρυπνούν πάντα και να ανησυχούν για την οπλοφορία του πληθυσμού, που είναι πανταχού παρούσα». Κατά το κείμενο, οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται πλήθη, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χώρους λατρείας, σχολεία, εμπορικά κέντρα.

Η Αμνηστία στηλιτεύει την απραξία του αμερικανικού Κράτους, αφού κατ' αυτήν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι «απρόθυμη να εγγυηθεί την προστασία από την ένοπλη βία» παρότι είναι υποχρεωμένη βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει μέτρα ρύθμισης της πρόσβασης στα πυροβόλα όπλα ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων. Η προειδοποίηση της ΜΚΟ ακολουθεί τις επιθέσεις στις πόλεις Ελ Πάσο (Τέξας) και Ντέιτον (Οχάιο), όπου σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι. Οκτώ μεξικανοί πολίτες σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο, όπου οι αρχές λένε πως ο δράστης φαίνεται πως είχε στόχο να σκοτώσει όσο περισσότερους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική μπορούσε.

Για τον Έρνεστ Κόβερσον, διευθυντή της εκστρατείας που διεξάγει το παράρτημα της Αμνηστίας στις ΗΠΑ για τον τερματισμό της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, οι επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να προσέχουν επειδή «η χώρα δεν προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα των ανθρώπων να είναι ασφαλείς, όποιοι κι αν είναι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Καιρός ήταν.Και όταν στα σχολεία σου (η ανάγκη για) τα lockdown drills ή active shooter drills είναι πια commonplace (βλ. https://www.google.com/amp/s/amp.theatlantic.com/amp/article/554150/) θα έπρεπε να προβληματίζεσαι πολύ σοβαρά. Αλλά τα λεφτά είναι πολλά.
Κατι συμβαινει με την Διεθνη Αμνηστια τον τελευταιο καιρο. Βγαζει ταξιδιωτικες οδηγιες για το θεαθηναι για ΗΠΑ αλλα οχι για πχ για την Ν. Αφρικη? Πριν απο λιγες ημερες ειχε βγαλει την εξης ανακοινωση για την απαγορευση της μπουρκας στην Ολλανδια: “Harmfull dress codes that forbid religious clothing in public spaces prevent women from reaching their full potentials”. Ναι οκ την απεσυραν σε λιγες ωρες μετα το ευνοητο γιουχα που εφαγαν αλλα το θεμα ειναι οτι αν η Amnesty International αρχισει να ασχολειται με θεματα τρια-snowflake-πουλακια -καθονται ποιος θα προστατεψει ολους αυτους που χρειαζονται βοηθεια απο πραγματικα τυρρανικα καθεστωτα?