Sabah: To Γιαβούζ ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Καρπασία

Sabah: To Γιαβούζ ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Καρπασία Facebook Twitter
1

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε τις γεωτρήσεις ανοικτά της κατεχόμενης Καρπασίας και θα παραμείνει στην περιοχή για τρεις εβδομάδες. 

Το γεγονός μετέδωσαν σήμερα κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα δημοσίευμα της τουρκικής Sabah, η οποία τονίζει ότι «η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο». Το δημοσίευμα της Sabah συμπίπτει με την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας στα Κατεχόμενα και εκτιμά ότι η νέα γεώτρηση από το Γιαβούζ πραγματοποιείται για να στείλει μήνυμα της Άγκυρας σε όλον τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, το γεωτρύπανο «Πορθητής» προχώρησε αρκετά στις εργασίες του δυτικά του Ακάμα και θα συνεχίσει τις γεωτρητικές δραστηριότητας για μερικές ακόμα εβδομάδες, καθώς έχει πλέον φθάσει στα 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με τη Sabah το ερευνητικό σεισμογραφικό «Oruc Reis» θα ταξιδέψει στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το γνωστό σε όλους Μπαρμπαρός στις σεισμικές του έρευνες.

Sabah: To Γιαβούζ ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Καρπασία Facebook Twitter
Το στίγμα του Γιαβούζ όπως φαίνεται στην πλατφόρμα του MarineTraffic

Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν την ασφάλεια των γεωτρυπάνων και των ερευνητικών σκαφών, με υποβρύχια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού.

Με πληροφορίες από Philenews, Sabah, Sigmalive

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι τουρκαλάδες αφού έκαναν απόβαση στη Κύπρο το 1974 τώρα εν έτη 2019 μπουκάρουν και στα χωρικά της ύδατα.Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ήταν τελικά μια φούσκα.υγ1. Άντε και στο Αιγαίο...υγ2. Το Καστελόριζο κείται μακράν...