Οχάιο: Ο 24χρονος δράστης είχε λίστες με συμμαθητές που ήθελε να βιάσει, να γδάρει και να σκοτώσει

Οχάιο: Ο 24χρονος δράστης είχε λίστες με συμμαθητές που ήθελε να βιάσει, να γδάρει και να σκοτώσει Facebook Twitter
0

Ο 24χρονος Κόνορ Μπετς που έσπειρε τον θάνατο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ντέιτον του Οχάιο, όσο πήγαινε ακόμα λύκειο είχε καταρτίσει λίστες με μαθητές που θα ήθελε να βιάσει, να σκοτώσει και να γδάρει. 

Όπως μεταδίδει η New York Post, ο Μπετς φέρεται να συμπλήρωνε τις αποτρόπαιες λίστες του σε ένα σημειωματάριο - που αργότερα κατάσχεσαν οι υπεύθυνοι του λυκείου Bellbrook - αλλά και σε τοίχο, στις τουαλέτες του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σε κοινή θέα. Ο πρώην διευθυντής του σχολείου, Κρις Μπέικερ, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στην Dayton Daily News: «Δεν θα διέψευδα αυτές τις πληροφορίες. Δεν θέλω να εισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από αυτό το σχόλιο».

Οι υπεύθυνοι του σχολείου είχαν αποβάλει τον Μπετς όταν ανακάλυψαν αυτές τις λίστες, αλλά λίγες ημέρες αργότερα του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σχολείο, όταν έγραψε ένα γράμμα συγγνώμης προς τα άτομα που είχε στοχοποιήσει. Το Σάββατο, ο Μπετς σκότωσε 9 άτομα μέσα σε ένα λεπτό, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και η 22χρονη αδελφή του Μέγκαν Μπετς. 

Τι λένε οι συμμαθητές από το λύκειο

Ένας παλιός συμμαθητής του, που μίλησε στη New York Post υπό το καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη των λιστών βασανισμού του Μπετς ενώ μία ακόμα μαθήτρια του λυκείου Bellbrook δηλώνει ότι θυμάται «πολύ έντονα» τις λίστες που είχαν προκαλέσει σάλο στο σχολείο. «Το φαντάστηκα ότι ήταν αυτός, μόνο από εκείνη τη λίστα», πρόσθεσε. «Ξέρω ότι είχε φτιάξει εκείνη τη λίστα. Είχε σχέδιο να ανοίξει πυρ στο σχολείο». 

Σύμφωνα με μία άλλη συμμαθήτρια του Μπετς, ο δράστης είχε από την εφηβεία του βίαιες φαντασιώσεις και μία από αυτές ήταν να δέσει την ίδια και να της κόψει τον λαιμό. «Ήξερα ότι δεν είναι νορμάλ. Είχαμε μιλήσει επί μακρόν για την ανάγκη του να δεχθεί βοήθεια (σ.σ από ειδικούς)». 

«Είχε πολύ σκοτεινό χιούμορ, έκανε αστεία για τον θάνατο», θυμάται ο Ντέμοϊ Χάουγελ, επίσης από το Bellbrooks High, μιλώντας στην Daily Mail. «Μια χρονιά το σχολείο είχε «κλειδωθεί» εξαιτίας ενός κειμένου που είχε γράψει στην τουαλέτα. Μετά χάθηκε από προσώπου γης. Δεν τον θυμάμαι στην αποφοίτηση».

Πέρα από τα άτομα που έπεσαν νεκρά, 27 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, που σημειώθηκε μόλις μερικές ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στο Walmart του Ελ Πάσο με 20 νεκρούς. Ο Μπετς δεν είχε εγκληματικό παρελθόν και είχε λάβει μόνο δύο κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία σκότωσε τον Μπετς «μέσα σε ένα λεπτό από τη στιγμή που εκείνος άνοιξε πυρ», έξω από το μπαρ Ned Peppers, και οι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τα κίνητρά του. Ο τόπος του εγκλήματος απέχει 24 χιλιόμετρα από το σπίτι του, στο οποίο οι αστυνομικοί έκαναν ενδελεχή έρευνα, χωρίς να έχει γίνει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση για τυχόν ευρήματα. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είχε στο μυαλό του», σχολίασε η δήμαρχος Ναν Γουάλι που έδωσε τα εύσημα στην αστυνομία για την άμεση αντίδραση. «Η ταχύτητα της αστυνομίας του Ντέιτον έσωσε κυριολεκτικά εκατοντάδες ζωές».

Οι αρχές δεν αποκλείουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση, καθώς έξι από τα θύματά του ήταν μαύροι. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν αστυνομικές πηγές, ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την εξουδετέρωσή του ήταν πολύ λίγος για να προλάβει να διαλέξει τα θύματά του. Κάποιοι τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Το FBI διερευνά επίσης την υπόθεση, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.

Ο 24χρονος άνοιξε πυρ στην περιοχή Όρεγκον, στο κέντρο της πόλης, στις 1:07π.μ τοπική ώρα. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κουβαλούσε και έξτρα γύρους σφαιρών για το όπλο του, τύπου Καλάσνικοφ, γεγονός που αποδεικνύει ότι το έγκλημά του ήταν απολύτως προμελετημένο. 

Με πληροφορίες από New York Post και BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ