Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή

Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή Facebook Twitter
0

Ένας έμπορος ναρκωτικών στη Βραζιλία μεταμφιέστηκε στην 19χρονη κόρη του στην προσπάθειά του να δραπετεύσει από την φυλακή.

Οι αρχές στη φυλακή του Ρίο Ντε Τζανέιρο δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει τον κρατούμενο να φοράει περούκα, μάσκα σιλικόνης, σουτιέν και ένα στενό μπλουζάκι. Το βίντεο δείχνει τον 42χρονο να αφαιρεί ένα προς ένα τα αντικείμενα, αποκαλύπτοντας το παράστημά του, που μοιάζει πολύ με εκείνο της κόρης του.


Αξιωματούχοι δήλωσαν πως η κόρη είναι επίσης αντιμέτωπη με κατηγορίες καθώς βοήθησε στην απόδρασή του. Σύμφωνα με τους ίδιους, η 19χρονη είχε πάει στην φυλακή για να επισκεφθεί τον πατέρα της, Clauvino da Silva, όπου κρατείτο μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 73 ετών και 10 μηνών.

Ο 42χρονος είχε σκοπό να αφήσει την κόρη του πίσω στην φυλακή ενώ εκείνος θα δραπέτευε, υποδυόμενος την 19χρονη.  Ωστόσο οι φύλακες δεν εξαπατήθηκαν από την αυτοσχέδια μεταμφίεσή του και τον επέστρεψαν άμεσα στο κελί του.

Η κόρη του επίδοξου δραπέτη και επτά ακόμη άτομα που είχαν επισκεφτεί πρόσφατα τον Silva ανακρίνονται από τις αρχές. Στην φυλακή πιστεύουν πως όλοι τους έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια του 42χρονου να μεταμφιεστεί, δίνοντας του τα αντικείμενα που χρειαζόταν. Μάλιστα υποπτεύονται πως κάποιος από αυτούς, συγκεκριμένα μια έγκυος γυναίκα που δεν πέρασε από έλεγχο, είχε κρύψει την περούκα και τα γυαλιά που χρησιμοποίησε ο Silva.

Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή Facebook Twitter
Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή Facebook Twitter

Να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια απόδρασης του 42χρονου, καθώς το ίδιο είχε αποπειραθεί να κάνει και το 2013, μαζί τότε με άλλα 12 άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, μετά και την δεύτερη απόπειρα αναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM