Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Χιλή - Διέρρευσαν 40.000 λίτρα πετρελαίου στη θάλασσα

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Χιλή - Διέρρευσαν 40.000 λίτρα πετρελαίου στη θάλασσα Facebook Twitter
0

Περίπου 40.000 λίτρα πετρελαίου διέρρευσαν χθες ανοιχτά της Χιλής, έπειτα από περιστατικό που σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό μιας εταιρείας εξόρυξης που βρίσκεται σε νησί της Παταγονίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το πετρέλαιο διέρρευσε σε μια ζώνη που είναι γνωστή για το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημά της και επειδή βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που έχουν τα πιο καθαρά νερά στον πλανήτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που πραγματοποιούσε η εταιρεία CAP στον τερματικό σταθμό του νησιού Γουαρέγιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Πουέρτο Νατάλες, στο νότιο άκρο της Χιλής, ανακοίνωσε στο πολεμικό ναυτικό της Χιλής η CAP, μια από τις βασικές εταιρείες εξόρυξης και χαλυβουργίας της χώρας.

«Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης το ναυτικό έδωσε εντολή για την άμεση ανάπτυξη μονάδων στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να περιορίσουν ενδεχόμενες ζημιές που προκλήθηκαν από την διαρροή του πετρελαίου στη θάλασσα», ανακοίνωσε το ναυτικό.


Ένα πλοίο και μια θαλάσσια περίπολος εστάλησαν στην περιοχή, μαζί με μια ομάδα που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για να διευκρινιστούν τα αίτια του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM