Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Νέο μπλακάουτ σημειώθηκε στη Βενεζουέλα με τη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να αποδίδει τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση».

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, υποσχέθηκε ότι οι υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού θα αποκατασταθούν «το συντομότερο δυνατόν». «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί (νότια) υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες που μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η πρωτεύουσα Καράκας και πολλές περιοχές της Βενεζουέλας βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά τις 23:41 (ώρα Ελλάδας) λόγω της νέας διακοπής του ηλεκτροφωτισμού, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου· η διακοπή πλήττει μεταξύ άλλων το δίκτυο ύδρευσης, τις δημόσιες μεταφορές και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Πλήττονται επίσης περίπου οι μισές από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο.

Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών. Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης —φαινόμενο το οποίο η κυβέρνηση αποδίδει σε «δολιοφθορές» και «επιθέσεις» και η αντιπολίτευση στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης— καταγράφεται εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ, τις οποίες το Καράκας κατηγόρησε χθες ότι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας με ένα «κατασκοπευτικό αεροσκάφος».

Μία ημέρα νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε καταγγείλει πως αεροσκάφος Su-30 της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας προσέγγισε με «επιθετικό» και «επικίνδυνο» τρόπο ένα αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο» πάνω από την Καραϊβική θάλασσα την Παρασκευή.

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το τρίτο μπλακ άουτ μέσα στο 2019

Άλλα δύο μπλακάουτ έχουν βυθίσει τη Βενεζουέλα στο σκοτάδι φέτος, το πρώτο τον Μάρτιο, το δεύτερο στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν η χώρα παρέλυσε για μία εβδομάδα. Η κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο απέδωσε τις βλάβες σε «τρομοκρατικές» ενέργειες της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM