Πέθανε ο Σεζάρ Πέλι, ο ιδιοφυής αρχιτέκτονας των Πύργων Πετρόνας

Πέθανε ο Σεζάρ Πέλι, ο ιδιοφυής αρχιτέκτονας των Πύργων Πετρόνας Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο διεθνούς φήμης Aργεντινός αρχιτέκτονας Σέζαρ Πέλι, ο δημιουργός των διάσημων Πύργων Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Σεζάρ Πέλι πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 92 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι οικείοι του. «Με μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του μεγάλου αρχιτέκτονα Σέζαρ Πέλι», ανέφερε μέσω Twitter ο Χουάν Μανσούρ, κυβερνήτης της Τουκουμάν, της επαρχίας που ήταν γενέτειρά του.

Ο Πέλι ήταν η δημιουργική ιδιοφυΐα πίσω από τους εμβληματικούς Πύργους Πετρόνας, που από από το 1998 και για έξι χρόνια, παρέμειναν τα υψηλότερα κτίρια στον πλανήτη. Είχε επίσης σχεδιάσει το Εθνικό Μουσείο Τεχνών στην Οσάκα της Ιαπωνίας και τον πύργο "1 Canada Square" στο Λονδίνο.

Πέθανε ο Σεζάρ Πέλι, ο ιδιοφυής αρχιτέκτονας των Πύργων Πετρόνας Facebook Twitter
Οι Πύργοι Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ (EPA)
Πέθανε ο Σεζάρ Πέλι, ο ιδιοφυής αρχιτέκτονας των Πύργων Πετρόνας Facebook Twitter
Το "One Canada Square"

Άλλα γνωστά έργα του είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη και ο ουρανοξύστης Gran Torre Santiago στη Χιλή. Ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι, έγραψε στο twitter πως ο Πέλι έκανε όλους τους Αργεντίνους υπερήφανους. 

Ο Πέλι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιου Tucuman το 1952 και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Από το 1977 έως το 1984 διετέλεσε πρύτανης της αρχιτεκτονικής σχολής του πανεπιστημίου Yale και κατά τη διάρκεια της καριέρας τιμήθηκε με αναρίθμητα βραβεία για το έργο του. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ