Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο διεθνούς φήμης Aργεντινός αρχιτέκτονας Σέζαρ Πέλι, ο δημιουργός των διάσημων Πύργων Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ.

 

Ο Σεζάρ Πέλι πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 92 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι οικείοι του. «Με μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του μεγάλου αρχιτέκτονα Σέζαρ Πέλι», ανέφερε μέσω Twitter ο Χουάν Μανσούρ, κυβερνήτης της Τουκουμάν, της επαρχίας που ήταν γενέτειρά του.

 

Ο Πέλι ήταν η δημιουργική ιδιοφυΐα πίσω από τους εμβληματικούς Πύργους Πετρόνας, που από από το 1998 και για έξι χρόνια, παρέμειναν τα υψηλότερα κτίρια στον πλανήτη. Είχε επίσης σχεδιάσει το Εθνικό Μουσείο Τεχνών στην Οσάκα της Ιαπωνίας και τον πύργο "1 Canada Square" στο Λονδίνο.

 

Οι Πύργοι Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ (EPA)
Οι Πύργοι Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ (EPA)

 

Το "One Canada Square"
Το "One Canada Square"

 

Άλλα γνωστά έργα του είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη και ο ουρανοξύστης Gran Torre Santiago στη Χιλή. Ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι, έγραψε στο twitter πως ο Πέλι έκανε όλους τους Αργεντίνους υπερήφανους. 

 

Ο Πέλι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιου Tucuman το 1952 και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Από το 1977 έως το 1984 διετέλεσε πρύτανης της αρχιτεκτονικής σχολής του πανεπιστημίου Yale και κατά τη διάρκεια της καριέρας τιμήθηκε με αναρίθμητα βραβεία για το έργο του. 

 

Με πληροφορίες από BBC