Έληξε ο «πόλεμος των σεφ» για το εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ - Ανοίγει ξανά

Έληξε ο «πόλεμος των σεφ» για το εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ - Ανοίγει ξανά Facebook Twitter
O Frédéric Anton θα είναι ο ένας από τους δύο νέους σεφ στο εστιατόριο του Πύργου του Άιφελ
0

To εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι αναμένεται να ξανανοίξει αυτό το Σαββατοκύριακο. Η είδηση από μόνη της ακούγεται διαδικαστική, αλλά είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα σε σούπερσταρ της παγκόσμιας γαστριμαργίας που διεκδικούσαν τη διεύθυνση του.

Η μάχη έληξε με ηττημένο τον σεφ Alain Ducasse, επικεφαλής της κουζίνας του εστιατορίου για δέκα χρόνια. Νικητές είναι δύο άλλοι σεφ, ο Frédéric Anton and Thierry Marx, οι οποίοι από κοινού κέρδισαν το μάνατζμεντ του εστιατορίου, Jules Verne όπως και άλλων σημείων που προσφέρουν φαγητό στο Πύργο του Άιφελ, ανάμεσα τους και μία μπρασερί στο πρώτο επίπεδο του πύργου. 

Η αλλαγή διεύθυνσης στο Le Jules Verne αποδείχθηκε μια δραματική διαδικασία. Ο Ducasse, είχε οργιστεί ιδιαίτερα από την άποψη του διαχειριστή του εστιατορίου ο οποίος είχε δηλώσει πως οι καινούργιοι σεφ «αποτελούν ένα μεγάλο άλμα στο θέμα της ποιότητας». 

O Ducasse δεν πίστευε πως οι διάδοχοι του έχουν τα προσόντα για να αναλάβουν τη διεύθυνση και ξεκίνησε μια δικαστική διαδικασία την οποία τελικά έχασε, όπως και τον έλεγχο του εστιατορίου. Σημειωτέων, πως στο Le Jules Verne εκτός από ευκατάστατους τουρίστες έχουν γευματίσει άπειρες διασημότητες και διεθνείς προσωπικότητες, ανάμεσα τους ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις συζύγους τους, τον Ιούλιο του 2017. 

Τα μενού που θα προσφέρονται από το Σάββατο κυμαίνονται σε κόστος από 105 έως 230 ευρώ το άτομο, χωρίς να περιλαμβάνουν ποτά. Το εστιατόριο βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του πύργου του Άιφελ, σε ύψος 125 μέτρων και προσφέρει πανοραμική θεά στο Παρίσι.

Ο Frédéric Anton, ο ένας από τους δύο νέους σεφ δήλωσε πως ανυπομονεί για το άνοιγμα και δεν παρέλειψε να αφήσει το καρφί του για τον Ducasse, o οποίος σπανίως εμφανιζόταν στην κουζίνα του εστιατορίου καθώς είναι ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων σε διάφορες χώρες του πλανήτη και συμμέτοχος σε διάφορα επιχειρηματικά πρότζεκτ. «Δεν βιάζομαι να αποκτήσω 50 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, θα είμαι συχνά στην κουζίνα». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM