Έληξε ο «πόλεμος των σεφ» για το εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ - Ανοίγει ξανά

Έληξε ο «πόλεμος των σεφ» για το εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ - Ανοίγει ξανά Facebook Twitter
O Frédéric Anton θα είναι ο ένας από τους δύο νέους σεφ στο εστιατόριο του Πύργου του Άιφελ
0

To εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι αναμένεται να ξανανοίξει αυτό το Σαββατοκύριακο. Η είδηση από μόνη της ακούγεται διαδικαστική, αλλά είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα σε σούπερσταρ της παγκόσμιας γαστριμαργίας που διεκδικούσαν τη διεύθυνση του.

Η μάχη έληξε με ηττημένο τον σεφ Alain Ducasse, επικεφαλής της κουζίνας του εστιατορίου για δέκα χρόνια. Νικητές είναι δύο άλλοι σεφ, ο Frédéric Anton and Thierry Marx, οι οποίοι από κοινού κέρδισαν το μάνατζμεντ του εστιατορίου, Jules Verne όπως και άλλων σημείων που προσφέρουν φαγητό στο Πύργο του Άιφελ, ανάμεσα τους και μία μπρασερί στο πρώτο επίπεδο του πύργου. 

Η αλλαγή διεύθυνσης στο Le Jules Verne αποδείχθηκε μια δραματική διαδικασία. Ο Ducasse, είχε οργιστεί ιδιαίτερα από την άποψη του διαχειριστή του εστιατορίου ο οποίος είχε δηλώσει πως οι καινούργιοι σεφ «αποτελούν ένα μεγάλο άλμα στο θέμα της ποιότητας». 

O Ducasse δεν πίστευε πως οι διάδοχοι του έχουν τα προσόντα για να αναλάβουν τη διεύθυνση και ξεκίνησε μια δικαστική διαδικασία την οποία τελικά έχασε, όπως και τον έλεγχο του εστιατορίου. Σημειωτέων, πως στο Le Jules Verne εκτός από ευκατάστατους τουρίστες έχουν γευματίσει άπειρες διασημότητες και διεθνείς προσωπικότητες, ανάμεσα τους ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις συζύγους τους, τον Ιούλιο του 2017. 

Τα μενού που θα προσφέρονται από το Σάββατο κυμαίνονται σε κόστος από 105 έως 230 ευρώ το άτομο, χωρίς να περιλαμβάνουν ποτά. Το εστιατόριο βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του πύργου του Άιφελ, σε ύψος 125 μέτρων και προσφέρει πανοραμική θεά στο Παρίσι.

Ο Frédéric Anton, ο ένας από τους δύο νέους σεφ δήλωσε πως ανυπομονεί για το άνοιγμα και δεν παρέλειψε να αφήσει το καρφί του για τον Ducasse, o οποίος σπανίως εμφανιζόταν στην κουζίνα του εστιατορίου καθώς είναι ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων σε διάφορες χώρες του πλανήτη και συμμέτοχος σε διάφορα επιχειρηματικά πρότζεκτ. «Δεν βιάζομαι να αποκτήσω 50 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, θα είμαι συχνά στην κουζίνα». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM