LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Θανατική ποινή για τους Μαροκινούς που αποκεφάλισαν νεαρές τουρίστριες

Θανατική ποινή για τους Μαροκινούς που αποκεφάλισαν νεαρές τουρίστριες Facebook Twitter
Η Louisa Vesterager Jespersen Maren Ueland, τα δύο θύματα των Μαροκινών που βρήκαν τραγικό θάνατο
2

Την θανατική ποινή αποφάσισε σήμερα το αντιτρομοκρατικό δικαστήριο του Μαρόκου για τους τρεις άνδρες που αποκεφάλισαν δύο Σκανδιναβές τουρίστριες τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι δράστες δολοφόνησαν με άγριο τρόπο τις νεαρές τουρίστριες δρώντας στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, ένας πλανόδιος μικροπωλητής 25 ετών, ομολόγησε ότι οργάνωσε την εκδρομή του θανάτου, μαζί με δύο συνεργούς του, τον 27χρονο μαραγκό Γιουνές Ουαζιγιάντ και τον 33χρονο Ρασίντ Αφάτι, ο οποίος βιντεοσκόπησε τη δολοφονία.

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, φοιτήτρια από τη Δανία και η φίλη της, η Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, δολοφονήθηκαν ενώ έκαναν κάμπινγκ σε μια απομονωμένη περιοχή στον Άνω Άτλαντα, σε μια ορεινή περιοχή του νότιου Μαρόκου που προτιμούν πολλοί πεζοπόροι. Οι δράστες τις αποκεφάλισαν και ανάρτησαν το βίντεο σε social media.

Θανατική ποινή για τους Μαροκινούς που αποκεφάλισαν νεαρές τουρίστριες Facebook Twitter
Abdessamad Ejjoud, Rachid Afatti και Younes Ouaziyad, οι τρεις που καταδικάστηκαν σε θανατική ποινή

Ως ύποπτοι για τις δολοφονίες και για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα είχαν προσαχθεί σε δίκη, στο Σαλέ, κοντά στο Ραμπάτ, συνολικά 24 άνδρες. Εκτός από τους τρεις που καταδικάστηκαν σε θάνατο, στους υπόλοιπους 21 επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από πέντε χρόνια μέχρι και ισόβια. Μεταξύ αυτών είναι και ένας Ισπανοελβετός, που ασπάστηκε το Ισλάμ και σήμερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει αθώος.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους τρεις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τις δολοφονίες, καθώς και έναν τέταρτο συνεργό τους, να αποζημιώσουν με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 190.000 ευρώ) τους γονείς της Μάρεν Ούλαντ. Απέρριψε όμως το αίτημα της οικογένειας της Γέσπερσεν η οποία ζητούσε αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων ντιρχάμ (930.000 ευρώ) από το μαροκινό κράτος για την "ηθική ευθύνη" του στη δολοφονία.

Διεθνή
2

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα - Η Τεχεράνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM